Am inteles. Oare de cat timp se chinuie lumea sa vina cu interpretarea aceasta :))
Legea nu spune "pentru ce depaseste", adica putandu-se interpreta strict pe intervalul cantitativ dintre 50 si limita superioara, dar si pe toata suma, adica daca ar fi sunat legea cu "pentru ce depaseste", ar fi fost ambiguu. Se foloseste interpretarea dintai fiindca logic nu-ti convine sa platesti mai mult, insa in realitate se poate interpreta in mai multe feluri.
Legea nu e ambigua insa, doar nu e aplicata, calcata in picioare, strambata s.a.m.d.
... si suna asa de fapt:
Legea 146/1997, actualizata 2011, privind taxele judiciare de timbru
Art. 2.-(1)Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:
b)intre 51 lei si 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depaseste 50 lei;
Adica daca ai cerut 500 lei, te incadrezi la litera b) si platesti, cum se explica dupa liniuta ce denota ca urmeaza o asociere, o explicatie (nu un minus), asadar 6 + 50 = 56
De curiozitate. Toate procesele in civil se calculeaza cum spuneti dvs? Fiindca atunci toti care au platit mai putin au participat intr-un proces a carei sentinta este ilegala (fiindca termenele si taxele "in justitie", desi fara legatura cu justitia, se aplica fascist, si drept dovada, ar trebui sa se aplice si unitar) - fiindca asa spune legea, ca neplata taxelor se sanctioneaza cu anularea cererii, si prin urmare nu poate exista o sentinta in baza unei cereri ilegale.
Interesant...