avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce se poate face in cazul unei case prejudicate de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce se poate face in cazul unei case prejudicate de terti/

Buna ziua,

Sper ca scriu in sectiunea potrivita. Locuim intr-un imobil langa Bucuresti, o cladire cu 8 apartamente, care dispun de fosa septica in curte. De curand, am fost inundati, mai precis coloana de apa a fost infundata cu diverse obiecte care nu aveau ce cauta acolo, a refulat la noi in casa, doua zile la rand, si de 3 saptamani suntem nevoiti sa nu ne folosim de apartamentul nostru din cauza prejudiciului avut. Nu mai spun de miros, bani pe reparatii, lucruri din casa distruse etc. Ne este teama ca incidentul se va repeta oricand, si mai ales cand nu suntem acasa... Cum ne putem feri dpdv legal de astfel de situatii. N-am auzit de la vecini nici-un scuzati-ne, ne pare rau, nu se stie cine a infundat coloana, pe care-l intrebi, nu arunca nimic in vasele de toalete. Noi, practic, platim pentru greselile alora, Ce putem face sa fim la adapost/ Apartamentul este nou, cladirea, la fel, sunt bani investiti in casa si in lucruri. Eu nu ma pot confrunta mereu cu situatiile astea, sa platesc din banii mei, sa mi se limiteze accesul in casa, si sa ma conformez. Nici vorba.
Cel mai recent răspuns: atakiki , utilizator 15:24, 19 Martie 2012
Puteti solicita Asociatiei sa plateasca pentru toate pagubele suferite si daca nu accepta va puteti duce in instanta pentru a obliga asociatia sa plateasca.

Pentru viitor puteti incheia o asigurare de locuinte facultativa care sa includa si inundatii cu apa din conducte, de preferat o firma serioasa
Va multumesc pentru raspuns. Asigurare la casa avem, inca nu suntem constituiti in asociatie. E vorba despre tot deranjul nostru in situatia aceasta. Nu putem trece prin asa la nesfarsit. Pana la urma sa zicem ca reparatiile intra in asigurare, dar ce fac eu cu casa/ nu ma pot duce sa locuiesc in strada, sa nu ma folosesc de apartament si de bunurile personale pentru ca unii nu au grija ce fac in baie. Chiar ne este treama. Ce putem face daca plecam din tara si gasim la intoarcere casa plina de rahat? chiar nu se va mai putea locui acolo...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie apartamente nana234 nana234 am un apartament nelocuit de mai multi ani si acum cateva zile coloana de scurgere ape reziduale de la bucatarie a refulat in apartament; nefiind nimeni acolo, ... (vezi toată discuția)
Desfundare/inlocuire coloana de scurgere comuna a wc-urilor mirelae2002 mirelae2002 Buna ziua. Sunt proprietara unui apartament la etaj 8 din 10. Proprietarii de la etajul 9, care ma inunda anual de cateva ori pe an, au scurgerea de la wc ... (vezi toată discuția)
Scurgerea infundata ContSters233635 ContSters233635 ASOCIATIA are drept sa puna sigiliu la apometre sa le citeasca,dau indexsul la ASOCIATIE dar am avut o problema in casa mi sa infundat scurgerea la bucatarie ... (vezi toată discuția)