avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA platesc tva in urma tranzactiilor imobiliare?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

platesc tva in urma tranzactiilor imobiliare?

Buna ziua, am nevoie de lamuriri in ceea ce priveste efectul tranzactiilor imobiliare pt o persoana fizica neautorizata.
Sunt o persoana fizica oarecare (nu PFA) si in sept.2011 am cumparat un imobil cu teren in valoare de 5000 Euro, iar in noiembrie 2011 am vandut un imobil cu 19000 eur. Acum in mai 2012 doresc sa vand imobilul cu teren pe care l-am cumparat in sept 2011 cu aceeasi valoare. Insa cineva m-a avertizat ca as putea plati tva la aceste tranzactii si nu inteleg de ce?
Va rog sa ma lamuriti si va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:50, 20 Martie 2012
platiti tva doar daca intr-un an realizati venituri mai mari de 119.000 lei si derulati mai mult de o tranzactie imobiliara.
sunt taxabile dpdv tva numai imobilele noi si terenurile construibile.
multumesc, dar care e legea la care faceti referire dvs?
L571/2003 privind codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitie spatiu comercial sabrer_2006 sabrer_2006 Rugaminte, la achizitionarea unui spatiu comercial care este regimul in ceea ce priveste TVA-ul?Achizitionarea de la o societate a spatiului respectiv ar fi ... (vezi toată discuția)
Codul fiscal gorbanescu ramona gorbanescu ramona multumesc pt ca ati citit si ati si raspuns cu lux de amanunt mesajului meu .nu stiu daca trebuia sa specifc dar, terenul este intravilan agricol .asta unu ... (vezi toată discuția)
Persoane fizice platesc tva in urma vanzarii imobile ? trifi trifi Persoanele fizice care construiesc sau revand locuinte, desfasurand aceasta activitate in scopul obtinerii de venituri ,sunt obligati la plata TVA ? In ... (vezi toată discuția)