avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA declaratia 300
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

declaratia 300

Buna ziua

Microintreprindere, neplatitoare de TVA, inregistrata in scopuri de TVA conform art. 153-1, inregistrata in ROI in luna februarie, am facturat servicii (fara TVA) in UE.
Am depus declaratia 390. Trebuie sa depun si decontul de TVA (declaratia 300)?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 17:56, 20 Martie 2012
"Persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile, înregistrate în scopuri de TVA, care intenţionează să desfăşoare după data de 1 august 2010 operaţiuni intracomunitare trebuie să solicite organelor fiscale competente înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari, înainte de efectuarea respectivelor operaţiuni.

În vederea înregistrării în Registrul operatorilor intracomunitari, persoana înregistrată în scopuri de TVA trebuie să completeze şi să depună la organul fiscal competent formularul (095) "Cerere de înregistrare în/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari" şi certificatul de cazier judiciar eliberat de autoritatea competentă din România propriu, precum şi pe cele ale tuturor asociaţilor, cu excepţia societăţilor pe acţiuni şi ale administratorilor.

Contribuabilii înregistraţi în scopuri de TVA înscrişi în Registrul operatorilor intracomunitari se pot radia din acest registru fie la cererea acestora, fie din oficiu, de către organul fiscal competent, în condiţiile prevăzute de lege.

Procedura de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, inclusiv procedura de înscriere şi de radiere din acest registru, sunt reglementate prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr.2101 din 24 iunie 2010, publicat in Monitorul Oficial nr.429 din 25 iunie 2010.

Începând cu data de 1 august 2010, persoanele care nu figurează în Registrul operatorilor intracomunitari nu pot avea un cod valabil de TVA pentru operaţiuni intracomunitare, chiar dacă acestea sunt înregistrate deja în scopuri de TVA conform art. 153 sau 1531 din Codul fiscal. " - www.mfinante.ro
Da, trebuie sa depuneti si D300
pacat ca ati citat asa frumos si ati tras o concluzie gresita.

decontul de tva se depune numai de catre persoanele inregistrate in scopuri de tva pentru operatiuni interne, cf art. 153 cod fiscal.

persoanele inregistrate in scopuri de tva cf art. 153^1 depun decontul special de tva, formular 301, numai in cazul in care sunt persoana obligata la plata taxei.
in acest caz persoana obligata la plata taxei este beneficiarul serviciilor prestate de dvs., deci nu trebuie sa mai depuneti nimic inafara de decl. 390 vies.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitii intracomunitare de bunuri Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Cabinet expertcontabil Dontu Irina Carmen Buna ziua, Va rog frumos ajutor in urmatoarea problema: Un SRL platitor de TVA la trimestru intentioneaza sa achizitioneze bunuri din Italia. Ce pasi ... (vezi toată discuția)
Registrul operatorilor intracomunitari roxanag roxanag Buna ziua, Noua gaselnita ANAF-REGISTRUL OPERATORILOR INTRACOMUNITARI- -ce documnete avem nevoie? -unde se depun? - a depus cineva ? (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari ncris78 ncris78 O firma de transport marfa, care efectueaza transport marfa din Romania catre tarile UE si din tarile UE catre Romania, trebuie sa se inscrie in registrul ... (vezi toată discuția)