Am primul termen pe 15 mai 2012.Pot obtine o amanare pentru lipsa avocat?Daca nu am bani sa platesc un avocat,cum pot proceda la urmatorul termen,ce acte trebuie sa depun pentru a ma apara?Proprietarul m-a luat in spatiu in 2007,mi-a facut un nou BI cu aceasta adresa,promitandu-mi faptul ca va trece casa pe numele fiului meu,deci nepotul ei.I-am achitat un credit bancar de 8600 ron si am facut imbunatatiri de circa 15000 in speranta ca vom ramane aici.S-a razgandit si nu vrea sa ne mai dea nici banii pe imprumut,nici cei pentru imbunatatiri,ba mai mult doreste prin acest proces sa ne si evacueze.Ar vrea sa ne opreasca si lucrurile cu care am venit.Cum ne aparam,va rog, cum putem obtine acesti bani in acelasi proces pentru a avea macar mijlocul financiar sa ne mutam in alta parte.Eu sunt pensionar pe caz de boala. Va multumesc!
Formulati intampinare si cerere reconventionala prin care solicitati obligarea la plata contravalorii imbunatatirilor aduse imobilului.
Va trebui sa achitati taxa de timbru raportat la valoarea solicitata, insa daca indepliniti conditiile legale, puteti beneficia de ajutor public judiciar.
Puteti beneficia conform OUG 51/2008 de ajutor public juridic. Solicitati la primul termen acest lucru.
"Art. 8. - (1) Beneficiaza de ajutor public judiciar în formele prevazute la art. 6 persoanele al caror venit mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 300 lei. În acest caz, sumele care constituie ajutor public judiciar se avanseaza în întregime de catre stat.
(2) Daca venitul mediu net lunar pe membru de familie, în ultimele doua luni anterioare formularii cererii, se situeaza sub nivelul de 600 lei, sumele de bani care constituie ajutor public judiciar se avanseaza de catre stat în proportie de 50%
(3) Ajutorul public judiciar se poate acorda si în alte situatii, proportional cu nevoile solicitantului, în cazul în care costurile certe sau estimate ale procesului sunt de natura sa îi limiteze accesul efectiv la justitie, inclusiv din cauza diferentelor de cost al vietii dintre statul membru în care acesta îsi are domiciliul sau resedinta obisnuita si cel din România."
Imi cer scuze,dar eu sunt pensionat pe caz de boala,am pensia in jur de 600 ron,mai am un ajutor social de invaliditate (care nu stiu daca se ia in calcul),sotia este casnica si ma ingrijeste.Deci dupa cuantumul pensiei am avea 295 roni pe membru de familie,iar dupa intregul venit in jur de 400 roni pe membru de familie.Avocatul a solicitat la primul termen 1500 roni,pe care nu ii pot achita,deci nu stiu cum voi proceda.Va rog mult sa imi spuneti cum se face o intampinare in acest caz sau(si) o cerere reconventionala pentru a incerca sa ma descurc singur.Cum as putea sa locuiesc in continuare in imobil pana la sentinta finala definitiva?Care ar fi mai exact,daca instanta aproba,suma mai exacta pe care eu ar trebui sa o achit,atat pentru imprumut cat si pentru imbunatatiri?Daca nu ma despagubeste in vreun fel,nu am unde sa ma mut,iar cu chirie ar fi chiar imposibil. Va multumesc mult!