„Cu cât sunt mai puţini în sistem, cu atât costul energiei este mai mare. Pot să plătească poate nu cât ar fi normal, poate dublu sau chiar triplu. Dacă anul trecut au plătit 200 de lei pentru un apartament cu două camere, acum pot să plătească 300, 400, 600 sau chiar mai mult.” Petru Olariu – preşeditnele FALT
[ link extern ]
Eu care am ramas in sistemul centralizat nu am caldura in plus, dar de platit ajung sa platesc in plus pentru ca daca cei care se debranseaza nu isi si izoleaza tevile ei de fapt nu au renuntat la Colterm, au caldura in continuare de la Colterm, Numai la plata facturi de colterm vor sa renunte. Cand vrei sa tr contorizezi la gaz iti pui teava separata si nu iti faci contorizarea la teava care este comuna si mi-se pare corect. Numai COLTERMUL permite celor debransati sa aibe caldura in continuare de la ei dar vecini sa fie obligati sa plateasca. Daca tu stai la boc iti pui centrala, vecini iti platesc 40% din caldura, mi-se pare foarte rentabil sa te incalzesti cu centrala de apartament. Iti poti si opri centrala cand pleci din localitate, poate sa fie si -20 grade afara, centrala ta si caloriferele tale nu o sa inghete. Unul care are centrala si sta la casa daca face asa ceva ii va ingheta apa nu numai in calorifere si in centrala dar si la bucatarie si la WC. De unde are caldura sa nu ii inghete instalatile sanitare si caloriferele? De la vecini!!! De aici s-a ajuns la aberatia care este declarata de Petru Olariu – preşeditnele FALT. Intereseaza pe cineva? pot sa imi izolez blocul si tot o sa am pierderi pentru ca aceste pierderi nu sunt altceva decat furturi intre vecini. Statul nu mai suventioneaza caldura dar lasa sa se suventioneze locatari inte ei.