avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Notificare recuperare debit banca
Discuție deschisă în Executare silită

Notificare recuperare debit banca

Buna ziua,
am primit o notificare prin care mi se cere sa platesc rate dintr-un contract semnat in 2002. Este cumva prescrisa aceasta obligatie a mea de a platii tinant cont ca nu am mai platiti rata de prin 2003.
Si mai am o intrebare. Cate notificari se primesc pana sa fiu somat pentru plata de catre firma recuperatoare?.
Nu stiu cam unde sa ma mai interesez. Suma este destul de mare mi se cere 3300 RON + Dobanda + penalizari = 10.000 RON.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: 4romeo , utilizator 17:21, 23 Noiembrie 2008
Este prescrisa, daca se refera strict la debitul din 2002.
Da, este vorba de un contract de rate pentru obiecte casnice. Multumesc pentru raspuns. Ma intereseaza cum se calculeaza data de la inceperea calcularii celor 3 ani pana la prescriere. De la plata unltimei rate, de la data trimterii adreselor de recuperare, sau cum se calculeaza?
Doresc sa stiu cum sa ma "apar" si sa fiu cat mai bine informat.

Am uitat sa adaug ca a fost decalrata scadent anticipat in data de 30.09.2008 ?. Oare de ce?. Ce inseamna acest lucru?

Multumesc foarte mult pentru ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Noiembrie 2008
4romeo, utilizator
Nu au relevanta sustinerile creditorilor intr-un contract din 2002 "de rata scadenta anticipata din 30.09.2008 "
Asa ceva nu exista . Executarea este prescrisa !
Va multumesc pentru ajutor. Sper ca in aceasta saptamana o sa rezolv problema ca am facut cerere la banca sa imi dea toate documentele (extrase de cont, contract, etc) ca sa stiu care este situatia. Sper sa nu ma taraganeze prea mult pentru ca si firma de recuperare credite ma preseaza in situatia in care nici ei nu au dorasul meu , mi-au spus sa ma duc la banca caq ei nu stiu nimic. (oare si asta inseamna ceva?, nu ar fi trebuit sa stie care este situatia inainte sa imi trimita notificarea asta?)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie recuperatori credit cristipatrick cristipatrick Buna ziua, In octombrie 2006 am luat un credit de nevoi personale de la o banca din Romania, rambursabil in 10 ani.De la sfarsitul anului 2007 sau inceputul ... (vezi toată discuția)
Notificare firma recuperare ContSters215676 ContSters215676 Buna seara. Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul prezentat mai jos. Un credit de nevoi personale luat in august 2008 si scadent in 2016 cf ... (vezi toată discuția)
Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)