Buna ziua.
Problema mea este urmatoare si va rog sa ma ajutati cu ceva informatii folositoare.
Sunt Persoana fizica, Nu sunt inregistrat ca Persoana Juridica .
La data de 20.03 am fost depistat in trafic de catre inspoectorii vamali ,pe teritoriul Romaniei, conducand autoturism brek Logan, proprietatea fratelui meu(si el tot persoana fizica) si transportand Cafea adusa din Ungaria, cu document de achizitionare de pe teritoriul Ungariei, Acest document fiin inchdeiat pe numele meu. Mentionez ca am trecut prin Vama Romana/Varsand la controlul din vama singura problema am inteles ca ar fi fost legata de tutun si alcool. Ideea este ca la controlul de pe DN7 , agentii vamali au spus ca nu am voie sa aduc cafea(produs accizabi) si mi-au confiscat intreaga cantitate invocand : Acum transciu de pe PV : Art 209 din legea 571/2003 si precizarile punctului 30^2 din HG44/2004 pt aprobarea normelor metodologice de aplicare a legii 5671/2003 privind Codul Fiscal, si fara a avea documente de priovenienta (Bon fiscal, factura fiscala, s.a.) cu toate ca documente aveam , acest lucru la inceputul procesului verbal specificandul si ei. Sanctiunea suna asa : " nerespectarea preved. art 1, lit a, din legea 12/1990 si sanctionata de preced art2 , din 1, lit F, coroborata cu art 4 din legea 12/1990"
Mentionez ca studiind aceste legi 3 sau 4 cate au fost invocate am observat ca se face referire la agentii economici atat in art 209 din 571/2003, cat si litera f din art2 din 1 din legea 12/1990 unde spune clar persoane juridice tot in lit f regasim amenda de la 6000 la 20000 ei sanctionand cu amenda de la 1000 la 1500.
studiind Codul fiscal am regasit urmatorul articol referitr la accizele platite de persoane fizice :
ART. 206^43 Persoane fizice
(1) Accizele pentru produsele accizabile achiziţionate de o persoană fizică pentru uz propriu şi transportate personal de aceasta în România sunt exigibile numai în statul membru în care se achiziţionează produsele accizabile.
(2) Pentru a stabili dacă produsele accizabile prevăzute la alin. (1) sunt destinate uzului propriu al unei persoane fizice, se vor avea în vedere cel puţin următoarele cerinţe:
a) statutul comercial al celui care deţine produsele accizabile şi motivele pentru care le deţine;
b) locul în care se află produsele accizabile sau, dacă este cazul, modul de transport utilizat;
c) orice document referitor la produsele accizabile;
d) natura produselor accizabile;
e) cantitatea de produse accizabile
Va rog sa ma sfatuiti daca are sens sau nu sa fac contestatie .
Multumesc Mult.
Pt informatii suplimentare va rog sa ma intrebati .
Cel mai recent răspuns:
acrisid , utilizator
19:59, 31 Martie 2015