avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... contrabanda cu tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

contrabanda cu tigari

au facut perchezitie in casa printr-un mandat.au gasit 700 de pachete de tigari.dupa 6 luni a fost chemat la politie pentru declaratie.este sub urmarire pentru ca sunt mai multe persoane implicate in dosar.dar as vrea sa stiu ce mai este de facut?are prejudiciul calculat de catre anaf.va primi si amenda care este intre 20.000 lei-100.000?va trebui sa plateasca si prejudiciul si amenda?asta in cazul in care il va "scapa" de instanta?ce ar trebuii sa faca sa plateasca doar prejudiciul?sau care sunt pasii?
Mai intai trebuie sa se finalizeze cercetarile . in functie de rezultatul acestora se vor dispune si masuri legale . depinde daca s-a stabilit prejudiciul ptr tigarile nedescoperite si ptr care se poate proba ca au fost introduse in tara si comercializate . de obicei in astfel de spete se impune sechestru asigurator ptr recuperarea prejudiciului .
este foarte important sa isi angajeze avocat ptr ca in astfel de cazuri , pe langa infractiunea de contrabanda , se va mai retine , daca spuneti ca sunt mai multe persoane implicate , probabil si infractiunea de aderare , sprijinire a unui grup infractional organizat , etc ...
multumesc. incep sa inteleg. primul pas, isi va angaja avocat. vreau doar sa stiu ce este de facut
Sa isi angajeze avocat si sa aiba grija ce declaratii face , intrucat , acestea fiind infractiuni de pericol , risca oricand o propunere de arestare preventiva .
prin pdv-ul anafu'lui, prejudiciul il are calculat.in cauza prezentata, fapta constituie contraventie, nu infractiune fiind savarsita si constatata la art.220 alin. 1 lit (c) din OG nr. 92/2003. prin OUG nr. 54/2010 la data 23.06.2010 a intrat in vigoare prev. art. 296 indice 1 alin. (1) lit I din legea 571/2003 priv codul fiscal, si constituie infractiune pedepsita de art. 296 indice 1 alin (2) lit a) din codul fiscal
Ultima modificare: Luni, 15 Noiembrie 2010
emesei, utilizator
a dat o declaratie, nemultumitoare pentru el. dar ma intreb daca este contraventie, cum noi stim, se schimba situatia nu? si vorbesc aici despre inchisoare

Alte discuții în legătură

Vanzare tutun vrac- care este pedeapsa prevazuta de lege? ini2015 ini2015 buna ziua am si eu o mica problema... am fost prins in timp ce incercam sa vand un kg de tutun vrac, imi poate spune cineva care sunt pedepsele pentru astfel ... (vezi toată discuția)
Trafic cu tigari eu_papillon eu_papillon unde se incadreaza traficul de tigari si ce pedepse se primesc? (vezi toată discuția)