avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trafic cu tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trafic cu tigari

unde se incadreaza traficul de tigari si ce pedepse se primesc?
Se incadreaza la contrabada.

www.avocatnet.ro/content/for...
Un exemplu de cum s-a judecat un caz de contrabanda.
Cititi tot, o sa va foloseasca!
[ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 19 Februarie 2015
DlGoe, utilizator
LEGEA Nr. 86 din 10 aprilie 2006 privind Codul vamal al României
ART. 270

(1) Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
#M3
(2) Constituie, de asemenea, infracţiune de contrabandă şi se pedepseşte potrivit alin. (1):
a) introducerea în sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mare de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
b) introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
c) înstrăinarea sub orice formă a mărfurilor aflate în tranzit vamal.
(3) Sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
#B
I

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitionare tigari netimbrate Laurentiu2016 Laurentiu2016 Buna seara Am cumparat 8 cartoane de tigari netimbrate de la o persoana care vindea legume-fructe intr-o taraba din piata, pentru consumul propriu, eu ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari ciara ciara Buna,va povestesc ce i sa intamplat tatalui meu si as vrea sa ma ajutati, sa ma linistesc. In data de 5noiembrie a fost sunat de un prieten sa il ajute sa tina ... (vezi toată discuția)