avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Contrabanda cu tigari
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Contrabanda cu tigari

Buna,va povestesc ce i sa intamplat tatalui meu si as vrea sa ma ajutati, sa ma linistesc. In data de 5noiembrie a fost sunat de un prieten sa il ajute sa tina tigarile o seara la el in casa si dimineata va veni dupa el.....el cum sa nu poti sa aduci....dimineata il suna din nou sa duca o parte din tigari la piata undeva ca acolo se afla...el sa dus dar nu a ajuns ptr ca intre timp a fost oprit pe strada de politia de frontiera l-au intrebat ce are in geanta si el a zis ca tigari...l-au bagat in duba si direct la politie.....acolo l-au pus sa semneze ceva declaratie(normal ca nu a citit inainte sa semneze) si el le-a povestit ca doar la ajutat pe un prieten niciodata nu a avut treaba cu asa ceva le-a dat numele prietenului si au facut perchezitie in casa si au gasit restu de tigari 50cartuse,normal prietenul sau nu recunoaste nimic. Ce pedeapsa poate sa primeasca? si cum il pot ajuta este disperat si speriat.
Cel mai recent răspuns: ciara , utilizator 19:46, 9 Noiembrie 2015
Normal este sa citeasca si dupa sa semneze, daca are calitatea de suspect avea dreptul sa nu dea nici o declaratie, de asemenea avea dreptul sa-si angajeze si un avocat care sa il asiste avand in vedere ca semneaza ca primarul.
Din descriere pare tainuire, dar incadrarea o face organul de urmarire penala, daca declaratia a fost data in calitate de suspect, organul judiciar i-a comunicat fapta prevăzută de legea penală pentru săvârşirea căreia este suspectat.

ART. 270 LEGEA 86/2006
(1) Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
#M3
(2) Constituie, de asemenea, infracţiune de contrabandă şi se pedepseşte potrivit alin. (1):
a) introducerea în sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mare de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
b) introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
c) înstrăinarea sub orice formă a mărfurilor aflate în tranzit vamal.
(3) Sunt asimilate infracţiunii de contrabandă şi se pedepsesc potrivit alin. (1) colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.
#B
Va multumesc!oricum de un avocat are nevoie urgent:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic cu tigari eu_papillon eu_papillon unde se incadreaza traficul de tigari si ce pedepse se primesc? (vezi toată discuția)
Achizitionare tigari netimbrate Laurentiu2016 Laurentiu2016 Buna seara Am cumparat 8 cartoane de tigari netimbrate de la o persoana care vindea legume-fructe intr-o taraba din piata, pentru consumul propriu, eu ... (vezi toată discuția)