avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... M-au prins cu un bax de tigari e prima abatere .
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

M-au prins cu un bax de tigari e prima abatere .

ce sactiuni se aplica la prima abatere.
Ultima modificare: Luni, 19 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: vasy curac , utilizator 18:53, 18 Februarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va pun sa il fumati pe tot intr-o zi.
Cine si in ce conditii v-a prins? Politia de frontiera? Ce valoare au tigarile?

Legea nr. 86/2006 - CODUL VAMAL
Articolul 270
(1) Introducerea în sau scoaterea din ţară, prin orice mijloace, a bunurilor sau mărfurilor, prin alte locuri decât cele stabilite pentru control vamal, constituie infracţiunea de contrabandă şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 la 7 ani şi interzicerea unor drepturi.
(2) Constituie, de asemenea, infracţiune de contrabandă şi se pedepseşte potrivit alin. (1):
a) introducerea în sau scoaterea din ţară prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mare de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mare de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
b) introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal, a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri;
c) înstrăinarea sub orice formă a mărfurilor aflate în tranzit vamal.
politia de frontiera ma prins

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trafic cu tigari eu_papillon eu_papillon unde se incadreaza traficul de tigari si ce pedepse se primesc? (vezi toată discuția)
Contrabanda cu tigari ciara ciara Buna,va povestesc ce i sa intamplat tatalui meu si as vrea sa ma ajutati, sa ma linistesc. In data de 5noiembrie a fost sunat de un prieten sa il ajute sa tina ... (vezi toată discuția)
Achizitionare tigari netimbrate Laurentiu2016 Laurentiu2016 Buna seara Am cumparat 8 cartoane de tigari netimbrate de la o persoana care vindea legume-fructe intr-o taraba din piata, pentru consumul propriu, eu ... (vezi toată discuția)