avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie de invaliditate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie de invaliditate

Buna ziua,
Mama este pensionara si a fost diagnosticata cu cancer. As vrea sa stiu daca ea poate beneficia de pensie de invaliditate.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:48, 21 Martie 2012
Daca e pensionara deja (presupun ca la limita de varsta), nu mai poate primi pensie de invaliditate.
1. Daca este deja beneficiara a unei pensii din sistemul public nu mai poate beneficia de pensie de invaliditate.

2. Daca are un grad de handicap atunci poate beneficia de indemnizatie de handicap care se poate cumula cu pensia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie pentru bolnavii de cancer mariusbarbacariu mariusbarbacariu buna ziua. marius ma numesc. mama a fost diagnosticata cu cancer mamar, gr. 3. am auzit ca are dreptul la o pensie de invaliditate. as vrea sa stiu unde ... (vezi toată discuția)
Pensie de boala (cancer) slytuta slytuta Am si eu o problema cu tatal meu. a fost diacnosticat cu cancer in gat limba si bolta palatina. conform calculelor de pe cartea de munca are o vechime de ... (vezi toată discuția)
Modificare art 118 din legea 263/2010 dinur dinur Daca o persoana care are certificat medical de handicap gradul 2 , se poate pensiona din motiv de handicap si cumula venitul din pensie cu cel din salariu (vezi toată discuția)