avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Gradina uitata de mostenitori!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Gradina uitata de mostenitori!

Buna seara!Am si eu o intrebare referitoare la o gradina care se afla in spatele casii mele,si nu mai este folosita de aproximativ 30-40 de ani(este plina de spini),dar are proprietar care este decedat de f.multi ani(zeci),si urmasii cred ca nici nu stiu ca exista aceasta gradina!Cum ar trebui sa procedez cel mai simplu ca sa o iau eu in proprietate fara acordul urmasilor?Am inteles ca se poate cu trei martori care spun ca nu este lucrata de f.multi ani,prin uzucapiune...!Va rog niste sfaturi!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: eleodorul , utilizator 15:19, 31 Octombrie 2012
uzucapiunea presupune o actiune in instanta impotriva mostenitorilor. trebuie sa demonstrati ca ati folosit terenul ca bun proprietar cel putin 30 de ani.consultati un avocat
art trebui sa fi fost lucrata/folosita de dumneavoastra acea gradina pentru a putea opera uzucapiunea...si astfel sa ii actionati in justitie pe mostenitori...evident proba o puteti face ulterior prin orice alt mijloc de proba...
Si cu ajutorul primariei nu se poate face nimica...?
V-aţi comportat ca un adevărat proprietar? Sunteţi cunoscut ca proprietar de către vecini, aţi plătit taxele locale, aţi împrejmuit locul respectiv ca un adevărat proprietar ? Printre alte întrebări, acestea vi se vor pune, dacă doriţi uzucapiune.
In afara de uzucapiune nu se poate gasi alta varianta?Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare gradina iiulian iiulian Buna ziua, Sunt in discutii pentru cumpararea unei proprietati la tara unde proprietarii actuali au doar titlul de proprietate si urmeaza sa se intample ... (vezi toată discuția)
Pot castiga priin uzucapiune un teren in situatia urmatoare ? ramona_84 ramona_84 In anul 1960 proprietarul terenului din vecinatatea casei unde locuiesc a plecat din localitate nemainteresandu-se de teren, din anul 1970 impozitul a fost ... (vezi toată discuția)
Teren fara proprietar Tascmob Tascmob Am urmatoarea speta: exista o serie de case insiruite cu gradina. In spatele acestor gradini este o fasie de teren cu o lungime de vreo 200 m si latime de vreo ... (vezi toată discuția)