avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Sponsorizare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Sponsorizare

Am infiintat recent un ONG, suntem 5 membri fondatori.

Este permisa o sponsorizare de la o firma la care patronul este ruda cu un membru fondator?

Stiu ca legea interzice sponsorizarea intre rude si afini, dar asta inseamna doar ca persoane fizice sau si ca persoane juridice din care fac parte?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 17:47, 9 Aprilie 2012
Da. Respectiva firma va poate sponsoriza ong-ul din profitul exercitiului financiar 2012. Contractul poate fi semnat in cursul acestui an.
Sunt persoana fizica și am avut un contract de prestari civile cu un Ong si nu mi s-a retinut impozit pe venit, am convenit ca eu sa platesc cei 16% (impozit pe venit). Ce decklaratie trebuie sa depun si cand?
Multumiri
Pentru amatan63,
Depuneti declaratia 200 pana pe 25 mai si apoi spre toamna va va veni acasa de la finante decizia de impunere cu cat aveti de plata si cu termenul in care trebuie sa faceti plata.
Dupa ce primiti de la finante decizia mergeti cu ea si la directia de sanatate si intrebati daca aveti ceva de plata pentru acest venit.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru consilierea acordata:)
Daca veniturile le-am incasat in luna martie 2012 declaratia 200 trebuie să o depun in 2013 ?

Alte discuții în legătură

Decizie impunere nikuteau nikuteau Am PFA din feb.2010 si am urmatoarele nelamuriri: -la infiintare am de depus decl.220 in baza careia mi-a venit in 2010 o decizie de impunere, pe care am si ... (vezi toată discuția)
Impozit pe produse la teren dat in arenda ana_abo ana_abo Buna ziua! As vrea sa stiu daca pentru oamenii de rand din sat care au dat terenul in arenda unei societati li se impune sa plateasca impozit pe valoarea ... (vezi toată discuția)
Cum calculez cei 2% pe care sa-i virez unei asociatii? dacidaci dacidaci O persoana este angajata din Mai 2011 pana in Februarie 2011 cu un salariu de 800 ron brut. Din 29 Februarie are salariul de 700 ron brut. Cum se calculeaza ... (vezi toată discuția)