avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am falsificat niste chitante,care ar fi urmarile?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am falsificat niste chitante,care ar fi urmarile?

Am lucrat ca agent de vanzari la o firma,si am falsificat niste chitante,eu incasam o suma de bani la clieti le dade am chitanta cu suma reala dar pe chitanta pe care o predam la firma o suma mai mica,cu candul ca o sa pun bani la loc si totul o sa fie ok,dar la un moment dat nu mai reuseam sa sa acoper suma si am decis sa i spun sefului meu(patronul firmei)el a inteles si a zis ca nu imi va mai da salariu pana la achitarea sumei,am reusit sa restitui suma de 3000ron in cateva luni,dar dupa ce am restituit bani firma a intrat in faliment sau lichidare nu stiu exact,si acum dupa aproximativ 2 ani ma suna nu stiu exact ce functie avea acea persoana,lichidatorul firmei sau ceva de genul asta care ma sunat sa mi spuna ca o sa depuna plangere penala la politie ca sunt dator cu suma de 3000ron,(eu m am interesat la ITM daca eu am lucrat cu contract de munca si am aflat ca am lucrat legal dar eu nu am semnat niciodata un stat de plata nici nu l am vazut macar)cat de tare asi putea fi pedepsit pentru acesta fapta?Si inca ceva in aceasta firma existau foarte multe nereguli toate actele erau vraistie(adica nu erau la locul lor)si se mai videa si marfa fara factura(adica la negru)si multe altele.....va rog sa ma ajutati cu niste sfaturi!

Cu stima si respect!R.S
Cel mai recent răspuns: r82z , utilizator 20:24, 3 Decembrie 2008
Savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata angajeaza raspunderea penala a dvs .
Luati legatura de urgenta cu un avocat .
succes
Exista vre o portita sa ies bine din aceasta situatie?Sau macar sa nu fiu condamnat la inchisoare?
Luati legatura cu administratorul societatii , si incercati sa recuperati prejudiciul efectiv cauzat.
Poate se razgandeste , si nu depune plangere la Politie.
Daca depune plangere la Politie ,atunci vor fi efectuate acte de cercetare asupra dvs pt savarsirea infractiunii de fals in inscrisuri private .
Se poate dispune in schimb , suspendarea conditionata a executarii pedepsei , fara a executa efectiv pedeapsa cu inchisoarea.
Sfatul meu este sa acoperiti prejudiciul efectiv cauzat , si discutati cu directorul dvs pt a -l determina sa nu depuna plangere la Politie .
Daca va depune aceasta plangere , apelati in mod obligatoriu la ajutorul unui avocat !
Succes
Daca va angajati un avocat aveti sanse sa nu executati inchisoare.
Pana sa fiti citat ar fi bine sa consultati un avocat.
Anumite lamuriri prealabine va pot ajuta si inainte de ancheta penala.
Avocatul ar putea merge si la patron impreuna cu dvs.

avocat Claudiu Lascoschi
Fara avocat nu cred ca o scoateti la capat, daca se va depune plangerea penala.
Trebuie sa fi facut un acord scris ca veti plati acei bani, iar seful ar fi trebuit sa intocmeasca o decizie de impunere prin care va retinea banii din salariu. Daca nu aveti nicio dovada ca ati acoperit prejudiciul la vremea respectiva nu e bine... Doar sa recunoasca seful (ceea ce ar fi mai greu de crezut). Poate e notat ceva in statul de plata (desi e greu de crezut, fara existenta deciziei de impunere).
Faptul ca actele firmei sunt / erau vraiste si faptul ca se vindea marfa la negru ar fi in avantajul dv doar daca reusiti sa dovediti toate afirmatiile (cu martori). Falsificarea chitantelor, insa, ramane... Numai un avocat va poate salva pielea, ca nu rezulta sa aveti vreo dovada pt acoperirea prejudiciului.

Alte discuții în legătură

Este penal? tginuta tginuta Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste ... (vezi toată discuția)
Fals in acte la banci saria saria Buna , as dori sa stiu la se s-ar putea astepta un prieten care a facut fals in acte la solicitarea unui credit, care l-a si primit si acum este cautat de ... (vezi toată discuția)
Dreptul unei banci de a fi parte civila intr-un proces penal danilamargareta danilamargareta AM LUAT NISTE CREDITE DE LA O BANCA CU GARANTIE IMOBILIARA SI IN MOMENTUL DE FATA AVEM UN DOSAR PENAL PE ROL DEOARECE CREDITELE AU FOST LUATE PE PERSOANE ... (vezi toată discuția)