avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Este penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Este penal?

Ce se intampla daca eu ca administrator al unei firme am falsificat o cerere de concediu fara plata pentru un angajat pentru o luna de zile? Mi se intocmeste dosar penal? Care ar fi consecintele pe care ar trebui sa le suport? Ce amenzi se aplica? Mentionez ca angajatul are o copie dupa cererea facuta de mine si doreste sa dea firma in judecata pentru fals.
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:43, 13 Aprilie 2009
Codul penal:



Art. 290. - Falsul în înscrisuri sub semnãturã privatã

Falsificarea unui înscris sub semnãturã privatã prin vreunul din modurile arãtate în art. 288, dacã fãptuitorul foloseste înscrisul falsificat ori îl încredinteazã altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinte juridice, se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendã.

Tentativa se pedepseste.
Daca va exista o plangere penala , adresata POl. sau Parchetului , vor fi efectuate acte de cercetare sub aspectul savarsirii infractiunii de fals in inscrisuri sub semnatura privata.
Cu o aparare corect organizata , poate fi incidenta chiar o amenda admitrativa administrativa.
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
nicic nu-i nevoie de plangere... o seseizare ajunge!
art 290 falsul in inscrisuri sub semnatura privata. se poate cerceta la plangere prealabila sau in urma sesizarii din oficiu
Plangerea penala prelabila nu este incidenta !

Insa acest raport juridic de conflict poate fi adus in fata agentilor de politie /procurorilor printr-o plangere penala sau denunt.
Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Falsificare semnatura Medu Medu Angajatorul a falsificat semnaturile angajatilor sai atunci cand i-a trecut de la 8 ore la 4 ore de munca pe zi. Doresc sa stiu daca aceasta fapta intruneste ... (vezi toată discuția)
Pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata mariamem mariamem Buna ziua Care este pedeapsa maxima pentru fals sub semnatura privata cu scopul modificarii actului constitutiv al societatii in adunarea aga? Am ridicat ... (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)