avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 703 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... declaratii de avere si de interese -personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

declaratii de avere si de interese -personal contractual

As dori sa-mi spuneti daca intr-o instituşie publica personalul contractual - de exemplu soferi, muncitori, personalul imbarcat pe nave ...sunt obligaţi să completeze declaratii de avere si interese
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:54, 22 Martie 2012
Buna ziua,
In conformitate cu prevederile art. 1 "persoanele cu funcţii de conducere şi de control, ......... care îşi desfăşoară activitatea în cadrul tuturor autorităţilor publice centrale ori locale sau, după caz, în cadrul tuturor instituţiilor publice" din L.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor publice, doar personalului cu functii de conducere ii revine obligatia de a completa declaratii de avere si interese.
Ultima modificare: Joi, 22 Martie 2012
monicalirca, utilizator
Conform Legii nr.176/2010, art.1, pct.31, "persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor autoritatilor publice," au obligatia declararii averii si a intereselor.
Deci legea se adreseaza si personalului contractual, daca acesta indeplineste o functie de conducere sau de control.
Personalul contractual - de exemplu soferi, muncitori, personalul imbarcat pe nave - nu sunt obligaţi să completeze declaratii de avere si declaratii de interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratii avere ContSters280283 ContSters280283 Buna ziua, As dori sa stiu daca cei din conducerea unui spital, care apartine de un consiliu judetean trebuie sa depuna declaratii de avere dupa legea ... (vezi toată discuția)
Personal contractual sau functionar public? stanceni stanceni Buna ziua, am o rugaminte. Am fost angajat la o primarie in baza unui contract de munca cu jumatate de norma, cu mentiunea ca nu sunt functionar public ci ... (vezi toată discuția)
Declaratie de avere functionar public cu functie de executie ela76 ela76 In cazul in care sunt functionar public fara functie de conducere, pot fi obligat sa depun declaratia de avere sau doar cei cu functii de conducere au aceasta ... (vezi toată discuția)