avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 152 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... spam sau mesaj comercial nesolicitat ?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

spam sau mesaj comercial nesolicitat ?

Buna ziua !

Ieri in urma unei comenzi pe internet la o firma de suplimente nutritive am primit un cod pe care eram indemnat sa-l ofer pe internet si altora, acestia urmand sa beneficieze de un discount de 10 $ daca faceau o comanda.
Am trimis acest cod prietenilor de pe facebook si catorva dintre prietenii lor unde le dadeam numele site-ului si le spuneam de reducere daca vor sa arunce o privire.
Ulterior am citit despre spam si am trimis mesaj celor care nu erau in lista mea prin care le ceream scuze pentru mesajul trimis din greseala deoarece credeam ca fiind in lista de prieteni ai prietenilor mei sunt prieteni comuni.

Daca poate cineva sa ma lamureasca daca e gresit sau nu sa trimiti asa ceva as fi recunoscator. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Achimitom04 , utilizator 13:14, 22 Martie 2012
Lege nr. 365 /2002 privind comerţul electronic

“8. comunicare comercială – orice formă de comunicare destinată să promoveze, direct sau indirect, produsele, serviciile, imaginea, numele ori denumirea, firma sau emblema unui comerciant ori membru al unei profesii liberale; nu constituie prin ele însele comunicări comerciale următoarele: informaţii permiţând accesul direct la activitatea unei persoane fizice sau juridice, în special un nume de domeniu sau o adresă de poştă electronică, comunicări legate de produsele, serviciile, imaginea, numele ori mărcile unei persoane fizice sau juridice, efectuate de un terţ independent faţă de persoana în cauză, mai ales atunci când sunt realizate cu titlu gratuit;”


in alta ordine de idei, este o comunicare comerciala nesolicitata si este gresit sa trimiteti astfel de mesaje.
Multumesc de raspuns.

"nu constituie prin ele însele comunicări comerciale următoarele: informaţii permiţând accesul direct la activitatea unei persoane fizice sau juridice, în special un nume de domeniu sau o adresă de poştă electronică, comunicări legate de produsele, serviciile, imaginea, numele ori mărcile unei persoane fizice sau juridice, efectuate de un terţ independent faţă de persoana în cauză, mai ales atunci când sunt realizate cu titlu gratuit;

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
"

Eu nu ma incadrez cumva la a doua categorie? Nu e afacerea mea, doar le-am zis cu titlu gratuit de oferta pe facebook si daca vor sa arunce o privire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trimitere email catre firma paptamas paptamas Daca firma mea ofera serviciul X, si gasesc pe internet o firma, care consider ca ar avea nevoie de acest serviciu, pot trimite un email cu o oferta la aceasta ... (vezi toată discuția)
Spam-ul cel de toate zilele... ciprian_ntz ciprian_ntz Stiu ca exista 1001 de subiecte create pe aceasta tema, le-am citit aproape pe toate... insa tot nu imi este clar. Poate cineva pana la urma sa delimiteze ... (vezi toată discuția)
Descalificare concurs pt spam cami0509 cami0509 Buna seara! Am o nelamurire mare. Fiica mea a participat la un concurs de creatie literara. Lucrarile au fost afisate pe internet, pe site-ul ... (vezi toată discuția)