avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... poprire pe salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

poprire pe salariu

buna ziua,
O speta in care nu stiu cum sa procedez.
Directorul societatii este angajat cu fractiune de norma cu un brut de 350 lei si netul de 285 lei.De la finate i-a venit poprire pe salariu si de la o alta banca de leasing.Daca 1/2 din salariul net il virez urmaritorilor,in aceasta situatie ramine cu 140 lei.Intrebarea mea este:
Nu exista un anumit prag de subzistenta care nu poate fi supus nici unei popriri,executari?Daca de exemplu, ar avea un net de 140 lei ,1/2 se duce la executor si persoana din ce mai traieste din 70 de lei?
Cel mai recent răspuns: SABINA BB , utilizator 09:39, 27 Martie 2012
Art.169 (4) C.mun. : Reţinerile din salariu cumulate nu pot depăşi în fiecare lună jumătate din salariul net.
va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salariu popyscu popyscu Am un salariu de 1250 lei . Am primit o poprire de 500 lei apoi inca una de 650 lei .Este legai sa opreasca mai mult de jumatate din totalul salariului lunar ? (vezi toată discuția)
Poprire pe salar DianaH DianaH In cazul in care exista deja o poprire pe salar se mai poate infiinta inca una?! Va multumesc! (vezi toată discuția)
Poprire salariat thorhammer thorhammer Buna ziua Am un salariat angajat cu salariul minim pe economie care are doua popriri de la doi executori diferiti pentru credite restante la banci.Avand in ... (vezi toată discuția)