avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Pot beneficia de alocatie pentru sustinerea familiei?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Pot beneficia de alocatie pentru sustinerea familiei?

Acum 5 ani am cumparat un autoturism prin rata bancara pentru care platesc in fiecare luna o suma la banca,acum am ramas fara loc de munca si am incercat sa depun cerere de alocatie pentru susutinerea familiei, surpriza mea a fost ca au respins dosarul pentru ca am declarat ca am un autoturism de vechime mai mica de 10 ani. Dar nimeni nu ma intreaba ca daca nu platesc rata(numai eu stiu cu ce greutate pot sa fac asta)vine banca si imi ia masina. Va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la alocatie sau nu. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 12:44, 23 Martie 2012
În vederea calculării alocaţiei pentru susţinerea familiei (conform legii 277/2010), persoanele aflate pe statul de plată la data de 31 decembrie 2010 şi ale căror venituri nu depăşesc suma de 370 de lei .

Documente privind veniturile realizate
- La depunerea noii declaraţii de venit (formular tipizat) se vor lua în considerare toate veniturile nete pe care membrii familiei le realizează, inclusiv cele care provin din drepturi de asigurări sociale de stat, asigurări de şomaj, obligaţiile legale de întreţinere, indemnizaţii, alocaţii şi ajutoare cu caracter permanent şi alte creanţe legale, cu excepţia burselor de studiu şi a burselor sociale, precum şi a sprijinului financiar ?Bani de liceu?.

- Pentru fiecare categorie de venit declarată se va prezenta actul doveditor (adeverinţa de salariu - cu precizarea valorii tichetelor de masă, cuponul de pensie, cuponul de alocaţie de stat, cuponul de şomaj, cuponul de indemnizaţie, etc).

- Persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi independente vor prezenta certificatul eliberat de Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Sibiu cu veniturile realizate pe anul în curs.

- La recalcularea alocaţiei pentru susţinerea familiei se iau în considerare veniturile realizate în luna anterioară depunerii noi declaraţii de venituri.

Nu se specifica in lege despre autoturism , intrebati carei legi nu puteti beneficia de alocatia de sustinere a familiei .

[ link extern ] =
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Martie 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie pentru sustinerea familiei Tinabela Tinabela Buna ziua, Am o intrebare referitoare la stabilirea cuantumului alocatiei pentru sustinerea familiei: Se ia in considerare pensia de urmas a copilului dupa ... (vezi toată discuția)
Suspendare alocatie complementara pentru copil dana 50 dana 50 Buna ziua ,as vrea sa ma lamuresc si eu in privinta alocatiei complementare ,eu muncesc in Italia ,sunt divortata si am 3copii in intretinere care se afla in ... (vezi toată discuția)
Venitul minim garantat vasyviasu vasyviasu De ce alocatia de stat pt. copii se considera venit al familiei la stabilirea drepturilor privind venitul minim garantat, daca curtea constitutionala a hotarat ... (vezi toată discuția)