avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radierea unei masini vandute
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radierea unei masini vandute

Buna ziua
Am si eu o intrebare legata de modalitatea de radiere a unei masini. Masina a fost vanduta ,iar in momentul vanzarii s-a incheiat la un birou de copiat acte un contract de vanzare-cumparare,( un exemplar ramand la vanzator) masina impreuna cu actele masinii au ramas la cumparator pentru a se putea face la RAR identificarea, specificandu-se in talon faptul ca s-a instrainat masina la data vanzarii urmand ca in termen de 30 zile sa se efectueze transcrierea pe numele noului proprietar. Desi a trecut perioada de 30 zile de la vanzare cumparatorul nu a transcris masina si nici nu vrea sa o transcrie motivand ca a instrainat-o si el la randul lui. Intrebarea mea este cum poate vanzatorul( inca proprietar in acte al masii) sa radieze de pe numele lui masina , avand in vedere ca nu mai are in posesie nici masina nici acte masinii ( talon si carte de identitate) nici numerele de inmatriculare.
Cel mai recent răspuns: miorita_m , utilizator 13:49, 24 Martie 2012
Vanzatorul poate obtine radierea autovehicului,contactand personal SPR evidenta autovehicule,detaliind succesiunea de evenimente privitoare la tranzactionarea vehiculului pe care urmaeza sa o probeze cu contractul de vanzare-cumparare
SPR va verifica baza proprie de date si poate elibera dovada in temeiul careia autoritatea fiscala poate dispune radierea autovehicului ,ulterior achitarii tuturor debiltelor in urmarire
Buna seara, este vorba de un tico cu numere de IS ? Eu caut proprietarul acestei masini sa transcriu masina pe numele meu.
Buna, nu este tico, este un audi
Multumesc lui ynocentta de raspuns dar la Politia Rutiera nu-mi trebuie si actele masinii si numarul de inmatriculare pentru a putea radia masina de pe numele meu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare-cumparare autoturism Endelus Endelus buna ziua doresc sa achizitionez un autoturism de la o persoana juridica. intrebarea este care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac pentru a o inmatricula pe ... (vezi toată discuția)
Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)