avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 989 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... intabulare fara autorizatie de constructie
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

intabulare fara autorizatie de constructie

Se poate face intabularea unei locuinte fara autorizatie de constructie
Cel mai recent răspuns: BEJENARU PETRU , Expert judiciar 13:33, 23 Martie 2012
Se poate. Eu am o astfel de problema si mi s-a spus ca daca apare constructia inainte de 2001 se poate face intabulare si cadastru fara autorizatie de constructie. Mai intrebati printre cei care se ocupa cu astfel de activitati, ei sunt mai versati in astfel de ...Chichitze
Construcţiile realizate înainte de 2001 se pot întabula prin adeverinţă de la primărie că sunteţi proprietar, că aveţi rol fiscal, etc.....
Daca dorinta dumneavoastra este de a intabula NUMAI constructia, inseamna ca concluzia ca exista intabularea terenului. In aceasta situatie va fac precizarea ca reglementarile de construire cu CU si AC exista din anul 1990 iar Cartea Funciara cam din 2000 ceea ce presupune ca acea constructie edificata pe terenul intabulat a fost construita efectiv dupa anul 2000.
Acest lucru presupune ca dumneavoastra sa va indrumati clientul catre un proiectant care sa-i intocmeasca o documentatie de intrare in legalitate a constructiei iar ceea ce puteti face pentru el in aceasta situatie va fi NUMAI un studiu topografic necesar proiectantului.
Intabularea se va putea finaliza DUPA ce clientul va obtine CU (certificat de urbanism) si AC ( autorizatie de construire). In cazul unei intrari in legalitate nu va va mai fi necesar Procesul verbal de receptie al lucrarilor - lucru implicit recunoscut de catre Primarie prin emiterea unei AC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intabulare constructie ladaru ladaru cum se poate intabula o constructie construita acum vreo 40 de ani fara autorizatie de construire, exista ceva lege care sa specifice ca o constructie care are ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care ... gabriela1819 gabriela1819 Bună ziua, acum doi ani am cumpărat o casă cu teren pe care mai erau și două filigorii construite, betonate și acoperite. Pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)