avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si impozite pentru veterani
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si impozite pentru veterani

Buna ziua,

Numele meu este Violeta si am o intrebare legata de taxele si impozitele pe care trebuie sa le platesca veteranii de razboi.
Bunicul meu a fost veteran de razboi si a decedat in iulie 2007, acum de la primarie s-a cerut sa fie achitat impozitul retroactiv pentru anii 2006 si 2007. Vroiam sa stiu daca exista un act normativ care poate fi invocat pentru a nu se plati impozitul pe aceasta perioada.Se poate invoca legea 44/94?. am cautat textul acestei legi pe internet dar nu l-am gasit, eventual daca imi puteti indica si continutul art.care se poate aplica si nr legii.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: violeet_20 , utilizator 19:20, 26 Noiembrie 2008
Legea nr. 44/1994 privind veteranii de razboi, precum si unele drepturi ale invalizilor si vaduvelor de razboi - actualizata la 1 ianuarie 2008 o puteti gasi aici
www.avocatnet.ro/content/art...

vedeti art.16 lit.e din lege ....

Codul fiscal
Art. 284. - (1) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren, taxa asupra mijloacelor de transport, taxa pentru eliberarea certificatelor, avizelor si autorizatiilor, precum si alte taxe prevazute la art. 282 si art. 283 nu se aplica pentru:
a) veteranii de razboi;
......
Ultima modificare: Duminică, 23 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelamurit cosminaurelian cosminaurelian Am mai postat aceasta intrebare si nu am fost lamurit asa co o postez din nou. Problema este daca veteranii sunt sau nu scutiti de plata impozitelor si ... (vezi toată discuția)
Veteran de razboi negut negut As dori sa -mi suneti in ce Legi sau Ordonante,Hotariri ,etc. sunt trecute drepturile veteranilor de razboi si a urmasilor lor ,multumesc (vezi toată discuția)
Veteranii de razboi trebuie sa plateasca impozit? ContSters107540 ContSters107540 Buna ziua.am si eu o intrebare.Bunica mea,care are 86 de ani si are pensie de urmas de veteran de razboi,trebuie sa plateasca impozit pe teren intravilan?pana ... (vezi toată discuția)