avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Buna seara, asi dori sa ma informati daca se poate cu un raspuns la problema mea...ma aflu in executare silita in urma unui credit luat acuma 4 ani , de nevoi personale fara ipoteca si doresc sa stiu daca banca are dreptul sa imi ia din alocatia copilului si din indemnizatie? Si daca si operatiunile facute prin posta romana sau doar operatiunile prin banci iti pot ridica bani? Tin sa mentionez ca nu detin nimic pe numele meu ,...
Va multumesc si astept raspuns de la dvs!
Cel mai recent răspuns: sanaor , utilizator 21:29, 22 Martie 2012
NU se poate pune poprire pe alocatie.
Pe alocatie am inteles dar pe indemnizatie?
art409 cpc
(7)Alocaţiile de stat şi indemnizaţiile pentru copii, ajutoarele pentru îngrijirea copilului bolnav, ajutoarele de maternitate, cele acordate în caz de deces, bursele de studii acordate de stat, diurnele, precum şi orice alte asemenea indemnizaţii cu destinaţie specială, stabilite potrivit legii, nu pot fi urmărite pentru nici un fel de datorii.
Va multumesc foarte mult pt raspuns...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire, venituri exceptate coryred coryred Buna dimineata, in cazul unei executari silite poprirea se face pe salariu,dar si pe alocatia /pensia de intretinere a copilului? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie crestere copil vatafuflorentina vatafuflorentina Buna ziua,am o datorie catre banca brd si ieri am verificat cardul si am constatat ca apare suma restanta pe care o am de dat,intrebarea mea este imi pot face ... (vezi toată discuția)
Poprire banca dan197 dan197 Buna ziua. Am poprire in banca data de serviciul de impozite si taxe . Este posibil sa mi se opreasca suma din banca ? (vezi toată discuția)