avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 802 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale impozit pentru mai multe locuinte veteran
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

impozit pentru mai multe locuinte veteran

Buna ziua. As dori sa stiu daca pana la schimbarea impozitelor pe locuinte din anul 2011, veteranii erau scutiti de plata acestora pentru toate locuintele aflate in posesia lor, sau doar cea de domiciliu.

Ordonanta nr. 36 din 30 ianuarie 2002 - privind impozitele si taxele locale , republicata în Monitorul Oficial, Partea I nr. 670 din 10 septembrie 2002
la CAPITOLUL X - Facilitati fiscale:
"Art. 53. - Scutirile prevazute la art. 50-52 se acorda în proportie de 100% persoanelor fizice mentionate pentru bunurile proprii si pentru bunurile comune sotilor. "

Dar in codul fiscal din acelasi an si pana in prezent am gasit precizarea : "(6) Scutirea de la plata impozitului pe clădiri se aplică doar clădirii folosite ca domiciliu de persoanele fizice prevăzute la alin. (1), (2), (3) sau (4). "

In ambele situatii veteranii de razboi sunt incadrati.
Este urgent. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:47, 22 Martie 2012
Scutirea de impozit se aplica numai pentru locuinta care figureaza in actul de identitate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Veterani de razboi calina5 calina5 As dori sa stiu daca urmasii veteranilor de razboi pot fi scutiti de taxele si impozitele locale si in ce conditii?multumesc (vezi toată discuția)
Vaduvele de veterani de razboi si taxele suporteru suporteru Buna ziua! Puteti sa-mi spuneti si mie paragraful de lege care stipuleaza daca vaduvele de veteran de razboi sunt scutite sau nu de plata taxelor penbtru ca ... (vezi toată discuția)
Impozite Giubega Giubega Persoanele cu handicap gr 2 accentuat sunt scutite de la plata impozitului pe locuinta ?Dar auto? (vezi toată discuția)