avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 791 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art 130 lit. i - codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art 130 lit. i - codul muncii

Buna ziua,

Persoana angajata din 1991 pana in 2000,aproape 10 ani la o companie mare in Romania. Contractul a fost desfacut conform art 130 lit. i. Acum s-a angajat , iar firma angajatoare ii cere cartea de munca pentru a putea sa-i calculeze sporul de vechime. ( Mentionez in ca perioada 2000-2011,nu a lucrat in tara ).Persoana nu a dat cartea de munca motivad ca a pierdut-o si atunci au cerut o adeverinta de la societatea angajatoare cu stagiul de cotizare. Ce se poate intampla daca in cartea de munca apare desfacerea contractului conform art 130 lit.i, o poate afecta la noul loc de munca?
multumesc
Cel mai recent răspuns: SimonescuC , utilizator 12:38, 23 Martie 2012
Nu cred ca o poate afecta cu ceva acea incetare a c.i.m.... angajarea va depinde de mentalitatea angajatorului ,dar si de competenta viitorului angajat ...
O sa fie luat drept neserios, in conditiile in care a declarat angajatorului ca a pierdut carnetul de munca, si acum ....
Credeti ca o desfacere disciplinara de acum cca 12 ani poate avea vreo importanta. Eu nu cred, insa atitudinea si asumarea responsabilitatii acum DA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litera "i"in cartea de munca tPatry tPatry Ne mai afecteaza litera i in cartea de munca?#-oSe mai poate incheia un contract cu litera i? (vezi toată discuția)
Conteaza si acum litera i in cartea de munca? szaky szaky Conteaza si acum litera I in cartea de munca? Ce fel de dezavantaj pot sa am daca desfac carte mea de munca si introduc litera I? Va rog sa ma ajutati cu ... (vezi toată discuția)
Litera i stanciu monica stanciu monica se mai poate inchide o carte de munca cu litera i? (vezi toată discuția)