Persoana angajata din 1991 pana in 2000,aproape 10 ani la o companie mare in Romania. Contractul a fost desfacut conform art 130 lit. i. Acum s-a angajat , iar firma angajatoare ii cere cartea de munca pentru a putea sa-i calculeze sporul de vechime. ( Mentionez in ca perioada 2000-2011,nu a lucrat in tara ).Persoana nu a dat cartea de munca motivad ca a pierdut-o si atunci au cerut o adeverinta de la societatea angajatoare cu stagiul de cotizare. Ce se poate intampla daca in cartea de munca apare desfacerea contractului conform art 130 lit.i, o poate afecta la noul loc de munca?
multumesc
Nu cred ca o poate afecta cu ceva acea incetare a c.i.m.... angajarea va depinde de mentalitatea angajatorului ,dar si de competenta viitorului angajat ...
O sa fie luat drept neserios, in conditiile in care a declarat angajatorului ca a pierdut carnetul de munca, si acum ....
Credeti ca o desfacere disciplinara de acum cca 12 ani poate avea vreo importanta. Eu nu cred, insa atitudinea si asumarea responsabilitatii acum DA.