avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1820 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii angajarea dupa pensionare
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

angajarea dupa pensionare

Buna seara !
Tatal meu a lucrat la spital ca si tractorist si s-a pensionat de drept dar cei de la spital l-au angajat in continuare deorece aveau nevoie de serviciile lui.
Doresc sa stiu care este norma de lucru in aceste conditii si care este salariul aferent.
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 19:03, 23 Martie 2012
Poate lucra cu norma intreaga, iar salariul nu poate fi mai mic de 700 lei brut (pentru norma intreaga)
Daca l-au angajat imediat ce i-au desfacut contractul de munca de drept, pt. ca indeplinea conditiile de pensionare,prin cumul pensie-salariu,la reincadrare, se poate pastra chiar salariul avut anterior si norma intreaga.Aceste chestiuni le va stabili insa angajatorul,in functie de posbilitatile financiare .
Angajatorul este institutie de stat.
Faptul ca angajatorul este institutie de stat,nu schimba cu nimic ceea ce am spus in comentariu,probabil exista o aprobare pt. mentinerea in activitate a pensionarului si acesta poate ocupa acelasi post ,cu acelasi cuantum ,respectiv norma intreaga,si cu aceleasi atributii ca si inainte de pensie.Singura limitare este ca nivelul pensiei nete a acestuia sa nu depaseasca nivelul salariului mediu brut pe economie ,in 2012 acesta fiind de 2117lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul salariu + pensie narcisa_salbatica narcisa_salbatica As vrea sa aflu daca mai sunt in vigoare prevederile legale care interziceau cumulul pensiei cu salariul, in mediul bugetar (cultura)... Concret, ma ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate pensie- salariu gaby56 gaby56 Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa ma angajej in calitate de consilier juridic pe baza de contract determinat sau nedeterminat la Politia locala, ... (vezi toată discuția)
Delimitari pfa -pfi managerul managerul 1.Care sunt diferentele clare intre - PFA (autorizata) si PFI (individuala). 2.Fiind cadru medical pe prag de pensionare, doresc continuarea contractului cu ... (vezi toată discuția)