avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... art.65. desfintarea postului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

art.65. desfintarea postului

Buna,
As avea nevoie de sfaturile dumnevoastra cu privire la situatia mea,am fost anuntata verbal pe data de 21.11.08 de desfintarea postului meu de la data de 1.12.08 nu am primit nici o instiintare scrisa de la conducerea firmei cu referire la acest lucru , nu stiu ce masuri trebuie sa iau in acest sens pt ca nu am mai avut probleme de genul acesta.
Va multumesc astept sfaturile dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:33, 25 Noiembrie 2008
multumesc de raspunsuri!
o intrebare suplimentara:
daca in CCM al unitatii sau in CIM, durata preavizului in cazul concedierii este de 15 zile calendaritice, aceasta prevedere este lovita de nulitate nefiind conforma cu legea, sau este mai puternic CCM al unitatii (respectiv CIM), decat CCMN2007-2010?
merci
gaby
CCMUNN este mai "puternic" pentru ca el contine clauze mai favorabile salariatului.
Prevederile CCMUN sunt superioare celor cuprinse in CCM la nivel de unitate.
gaby76 a scris:

multumesc de raspunsuri!
o intrebare suplimentara:
daca in CCM al unitatii sau in CIM, durata preavizului in cazul concedierii este de 15 zile calendaritice, aceasta prevedere este lovita de nulitate nefiind conforma cu legea, sau este mai puternic CCM al unitatii (respectiv CIM), decat CCMN2007-2010?
merci
gaby

In conditiile in care clauzele c.c.m. la nivel de unitate sau ale c.i.m. contin prevederi contrare legii, acestea sunt lovite de nulitate. Prin urmare, se vor aplica prevederile CCM care contine dispozitii mai favorabile salariatilor .... in speta, CCMN pe anii 2007-2010.
Contractele colective de munca nu pot contine clauze care sa stabileasca drepturi la un nivel inferior celui stabilit prin contractele colective de munca incheiate la nivel superior.
Destul de greu de crezut ca aceste contracte colective vor contine vreodata prevederi mai favorabile angajatului decat CCMUN sau L53/2003.
Mai toti angajatorii nu stiu cum sa evite sau sa omita "involuntar" prevederile legate de drepturile si beneficiile angajatilor.

Alte discuții în legătură

Leasing de personal Ana Mocanu Ana Mocanu In cazul leasing-ului de personal, se aplica CCMUN sau numai Codul Muncii? [b]Ex:[/b] \"A\" (angajat de firma \"X\" pentru a lucra la firma \"Y\") va ... (vezi toată discuția)
Perioada preaviz mitrache_v mitrache_v Buna ziua! Imi puteti da si mie reglementarea legala prin care perioada de preaviz in cazul concedierii individuale este de 20 de zile calendaristice? Va ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa in timpul preavizului adamantium adamantium Luni mi depun demisia de la locul actual de munca, unde beneficiez de catering in valoare de 20 lei/zi. (Nu ni s-au dat bonuri de masa, dar putem comanda ... (vezi toată discuția)