avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA tva transport in afara UE
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

tva transport in afara UE

Cine ma poate ajuta cu urmatoarea situatie
O firma A, cu sediul in RO, platitoare de TVA, efectueaza transport de marfuri in afara UE, pentru o societate B, cu sediul tot in RO, platitoare de TVA.
Intrebarea este cum factureaza firma A, cu sau fara TVA?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: carmengherasim , utilizator 14:31, 23 Martie 2012
Pentru serviciile de transport de bunuri efectuate în afara Comunităţii, când aceste servicii sunt prestate către o persoană impozabilă stabilită în România, locul prestării se consideră a fi în afara Comunităţi, dacă utilizarea şi exploatarea efectivă a serviciilor au loc în afara Comunităţii. Serviciile de transport de bunuri efectuate în afara Comunităţii sunt serviciile de transport al cărui punct de plecare şi punct de sosire se află în afara Comunităţii, acestea fiind considerate efectiv utilizate şi exploatate în afara Comunităţii (art. 133 alin. (7) din CF).

Drept urmare, tratamentul corect de TVA pt astfel de servicii este "neimpozabil in Romania" (factura se emite fara TVA chiar daca serviciile se presteaza catre o persoana impozabila stabilita in Romania).
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fc fara tva augura augura Agent ec.roman,platitor de tva presteaza servicii de remorcare barje pe dunare si canal dunare- marea neagra , barje care apartin agenti ec din ue si din afara ... (vezi toată discuția)
Prestari servicii in afara comunitatii Unga Maria Unga Maria Societatea noastra a incheiat un contract de prestari servicii cu o firma din Israel, ( obiectul contractului constand in trimiterea de personal in Israel, ... (vezi toată discuția)
Transport marfuri-tva Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA O soc.din Romania efectueaza un transport doar pe teritoriul Romaniei pentru o firma din Turcia. Factura o intocmeste cu sau fara tva? (vezi toată discuția)