avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1441 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Basarabean amendat RATB
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Basarabean amendat RATB

Controlorul de la RATB mi-a luat datele de identitate iar eu am refuzat sa platesc. El m-a amenintat ca nu o sa pot trece frontiera, deci nu o sa pot iesi din tara daca nu platesc amenda. E adevarat? O sa am probleme? Spuneti-mi va rog legea care se refera la acest aspect, ca sa ma pot apara
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:43, 24 Noiembrie 2008
In primul rand, Constitutia Romaniei care la art.16 prevede ca nimeni nu este mai presus de lege.
Daca ati savarsit o contraventie sau infractiune pe teritoriul Romaniei , atunci veti raspunde potrivit legislatiei din tara... Pe timpul sederii in Romania strainii sunt obligati sa respecte legislatia romana - art.4 alin.,1 din OUG nr.194/2002.
Ultima modificare: Luni, 24 Noiembrie 2008
Cornel Vasile, Consilier juridic
deci as putea sa am probleme la vama in cauza ca nu am platit amenda?
Este posibil ca , cei de la Adm.Fin. Publice sa atentioneze politia de frontiera in ceea ce priveste neplata amenzii RATB.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa ies din tara cu certificatul de nastere VictorL VictorL am o problema, sunt cetatean strain si am depus actele pentru buletin si trebuie sa imi apara de pe o zi pe alta dar imi trebuie sa plec urgent acasa, as putea ... (vezi toată discuția)
Acordul parintelui calatorie cu minor andreeapopphilips andreeapopphilips Buna ziua, Eu sunt cetatean roman si sunt in Romania de 5 luni cu 3 copii canadieni (cu pasaport canadian) care au toti certificate de nastere romanesti ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla, i-a expirat viza? DianaMarinescu DianaMarinescu E o situatie mai dificila. Prietenul meu/ partenerul meu de viata e de cetatenie turca, e venit din dec 2000, iar in iunie 2001 i-a expirat viza. Eu l-am ... (vezi toată discuția)