Buna ziua, as dori sa-mi fac un pfa, cu vanzare art uz gospodaresc in piata, dar nimeni nu ma poate ajuta cu diverse informatii gen: platitor sau neplatitor de tva(vand pers fizice), cas-ul - de unde stiu cat am de plata(sunt angajata cu contract de munca la o sc), impozit fix sau real? am incheiat un contract e comodat pentru "sediu" intr-o localitate din jud, iar eu vand in municipiu, e ok, ma avantajeaza cu ceva? am nevoie de contabil, de program contabil?
Va multumesc anticipat pt ajutor.
Nu aveti nevoie de Contabil.
Neplatitor de Tva. va recomand..
Va inregistrati la administratia dfinaciara de care apartineti,si decalrati veniturile,vedeti daca va incadrati la norma de venit sau venit in sistem real.
Daca sunteti angajata,paltiti doar 16 % impozit pe venit si cu acesta decizie de la finante mergeti la sanatate unde va face impunere pe 2012.
Aveti nevoie de Reg. De Incasari si PLAti unde treceti in ordine cronologica toate platile si incasarile si de Reg. inventar.,Reg. unic de control
Aveti nevoie de casa de marcat pentru ca vindeti la populatie...
succes!!
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-urilor acestora.