avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Derogare de la prevederile certifiatului de urbanism
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Derogare de la prevederile certifiatului de urbanism

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspunsuri la urmatoarea problema pe care o am.

Detin un teren in Bucuresti, in cartierul 23 augist , de 250mp (10 m deschidere) pe care se afla deja o casa de paianta construita in 1957. As dori sa demolez o parte din casa veche si pe spatele curtii sa ridic o casa noua (amprenta 8,8x10m), lipita de cea veche, deci teoretic s-ar putea considera ca fiind consolidare si suprainaltare.

Problema este ca, asa cum prevad reglementarile de urbanism, in primul rand ca nu se permite construirea de case izolate (nealipite la calcan) pe teren cu deschidere mai mica de 12m, in al doilea rand ar trebui sa pastrez distante de 3 metri in laterale si 5 metri fata de frontul si fundul curtii, nu as putea construi nimic in aceste dimensiuni.

Mai multi vecini au construit in situatii similare cu a mea (toate locurile sunt identice si in principiu au pastrat o parte din casa veche) dar nu stiu cat de legal au facut-o, daca au avut autorizatie, etc. Eu vreau sa nu am probleme ulterior.

Intrebarea mea este daca, in cazul in care obtin acordul scris de la vecini autentificat de notar, ma pot apropia cu peretii constructiei noi la 60cm de limita de proprietate asa cum spune codul civil daca nu exista ferestre pe acei pereti.

In baza acestor acorduri scrise din parte vecinilor se poate face exceptie de la aceste prevederi din certificatul de urbanism astfel incat sa pot solicita autorizatia de constructie si sa se si aprobe daca prezint restul docuentatiei solicitate?

Va multumesc anticipat!

Alte discuții în legătură

O mare dilema daniela.ilea daniela.ilea Daca ma poate ajuta cineva ,detin o casa batraneasca cu un front stradal de 7 m dar in spate se lateste curtea ajungand la 13 m ,doresc sa construiesc o casa ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren bucuresti AG66 AG66 Sunt in negocieri pentru achizitionarea unui teren in Bucuresti . Situatia se prezinta astfel : - terenul are o suprafata de 199mp cu o deschidere la strada de ... (vezi toată discuția)
Constructie etaj 2 casa delimitare fata de vecini Marius65656598 Marius65656598 Buna ziua, Casa se afla in Bucuresti si este construita in 2010 ,pe delimitarea de teren,anume unde se afla gardul . Intre peretele care se afla pe ... (vezi toată discuția)