avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Adeverinta existenta constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Adeverinta existenta constructii

Vă rog să mă ajutaţi cu un răspuns referitor la obţinerea unei adeverinţe de existenţă a unei construcţii. Am obţinut AC în anul 2003. Primăria refuză în acest moment să-mi elibereze adeverinţa de existenţă a construcţiei. Penibilul situaţiei este acela că este o construcţie de 36,00 mp (garaj cu mansardă) pentru care mi se cere schimbarea AC, ceea ce implică în acest moment costuri mai mari decât cele necesare realizării construcţiei.
Există vreo prevedere legală care să simplifice procedura de eliberare a adeverinţei, dacă construcţia are mai mult de 10 ani (adică să nu se mai ţină cont de autorizaţia de construire) ?

Mulţumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 06:28, 27 Martie 2012
Fosta Anexa 17 le ordinul 636/2004 (certificatul de atestare a edificarii constructiei) se elibereaza pentru imobilele edificate fara AC inainte de 2000, in vederea intabularii.
Faptul că vi s-a eliberat o A.C în 2003, duce la concluzia că aveţi un termen în care să executaţi acea construcţie. Dacă nu aţi respectat autorizaţia respectivă, pentru intrarea în legalitate vă este necesară o nouă autorizaţie, cu un nou C.U, după cum v-a indicat primăria. Nu vi se poate elibera o dovadă de existenţă a acestei construcţii. ci vă şi poate amenda primăria pentru executare construcţie fără autorizaţie(nefiind recepţionată, ea nu se poate numi finalizată şi în consecinţă nu poate fi întabulată).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru agricol ady09 ady09 ce trebuie sa faci pentru a inscrie in registrul agricol o cladire construita inainte de 2000 fara autorizatie de constructie? (vezi toată discuția)
Autorizație de construire pentru o anexa gospodăreasca ilegal construita Simona.Dunca Simona.Dunca Buna ziua! In 2015 (acum vreo 5 ani) am construit o anexa gospodăresc (beci - fundatie din beton sapat in pământ + garaj deasupra) de aproximativ 10 ... (vezi toată discuția)
Autorizatie constructie cocomar cocomar Buna ziua, In anul 2010 am facut o supraetajare din lemn pe constructia existenta care nu era intabulata, acum doresc sa intru in legalitate si sa obtin ... (vezi toată discuția)