:offtopic:Interventie moderator.
Am rugamintea sa continuati discutia aici sa sa nu mai deschideti un alt topic pe aceeasi tema( pct. 3.3 din Regulament).
Aveti posibilitatea sa continuati discutia folosind optiunea " raspunde".
Multumesc pepentru intelegere.
rosica a scris:
Ce sanse are sotul meu care a fost condamnat la 8 luni inchisoare pt conducere fara permis si inchis de pe data de 4 decembrie 2011, ca pe data de 23 martie cand are proces privind eliberarea conditionata sa fie eliberat?
Mentionez ca iese la munca zi de zi, nu are niciun raport,este la regim semideschis si din ancheta sociala depusa la dosar reiese ca este singurul intetinator al familiei avand 2 copii.
mircea.stoica a scris:
Liberarea conditionata se poate dispune dupa executarea a 2/3 din pedeapsa cumulat cu respectarea celorlalte dispozitii privind liberarea conditionata. Daca inceperea executarii pedepsei a fost in 4 dec. 2011 ,discutarea in comisie se poate face doar dupa data de 4 iunie 2012. Nu stiu de unde ati scos data de 23 martie 2012.
rosica a scris:
Buna ziua,sotul meu a fost inchis pentru conducere fara permis,a fost condamnat la 8 luni inchisoare ,este inchis de pe data de 4 decembrie,azi a semnat comisia de eliberare si de la penitenciar a fost admis,luni urmeaza sa decida judecatorii daca il vor elibera.nu are niciun raport si a iesit la munca.credeti ca are luni nevoie de un avocat pentru a fi eliberat sau nu este nevoie,credeti ca va fi eliberat ?
Care sunt sansele sa fie respins de la judecatorie?
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din ce spuneti are sanse mari sa fie liberat conditionat.
Angajarea unui avocat i-ar conferi sanse si mai mari deoarece pledoaria avocatului platit ar fi mult mai ampla si convingatoare decat cea a avocatului din oficiu.
rosica a scris:
Buna ziua,as dori sa imi raspundeti la o intrebare.Sotul meu a fost arestat pentru conducere fara permis si condamnat la 8 luni de inchisoare.este inchis de pe data de 4 decembrie si a iesit si la munca fiind la regim deschis.Va rog fiti amabil imi puteti spune si mie daca a introdus cererea de eliberare conditionata cand va fi eliberat,mai exact cand face 2 treimi din pedeapsa?stiu ca din 8 luni trebuie sa faca mai putin.si ce presupune eliberarea conditionata?Mai poate pleca la munca in strainatate?deoarece are un contract de munca acolo.Va multumesc anticipat si astept cu nerabdare raspunsul dvs.
vladfesan a scris:
atunci cand se va implini termenul la care poate cere eliberare conditionata, comisia se va intruni din oficiu (cel mai devreme in patru luni).
in principiu, poate sa se duca la munca in strainatate.
doberv a scris:
din 244 zile cat inseamna 8 luni trebuie sa execute 2/3 adica 163 zile iar din acestea se scad zilele considerate executate pe baza muncii prestate.
e posibil ca, daca iese la munca si castiga cca 7 zile pe luna sa fie analizat undeva pe la jumatatea lunii aprilie.