Buna ziua,
va rog daca ma poate ajuta cineva intr-o situatie.
Tatal meu a avut in 2003 deschis un PFA cand s-a dus la primarie sa-l inchida i s-a spus ca daca nu are activitate se inchide automat.
Acum a primit o instiintare ca are de plata 8000lei ,cu penalizari, pentru acest PFA.
mentionez ca el a platit in fiecare an impozitul si toate taxe catre stat si nu figura cu nimic de genul acesta, plus ca in toata aceasta perioada nu a primit nici o scrisoare ca ar avea ceva de plata.
Am rugamintea daca se poate sa ma sfatuiti ce ar trebui facut. Eu in prima instanta l-am sfatuit sa faca contestatie.
In mod normal, dupa intrarea in vigoare a OUG 44/2008, daca tatal Dvs. nu s-a prezentat la Oficiul Registrului in vederea preschimbarii autorizatiei emise anterior acestei ordonante, aceasta trebuia radiat DIN OFICIU.
Din cele scrise de Dvs. am dedus ca tatal Dvs. nu a urmat procedura impusa de actul normativ nou (din 2008), deci PFA ar fi trebuit radiata din oficiu...
Ar fi bine de stiut de unde apare acea amenda, de cand este si pentru ce s-a aplicat.
buna seara.
am si eu o problema...in martie 2010 mi-am deschis un pfa unde lucram ca manichiurista eu cand am facut actele la registrul comertului am intrebat clar ce imi revine sa platesc in toata treaba asta iar cei de la registru mi-au spus ca trebuie sa platesc decat impozitul pe norma de venit.acest pfa l-am radiat in iulie 2011.si acum dupa 1 an de zile am gasit un plic in posta de la casa judeteana de pensii in care scrie ca nu am depus declaratia nici macar nu stiu despre ce e vorba.mai spun ca daca nu ma prezint cu declaratia o sa primesc amenda.ce sa fac?eu nici macar nu sunt in tara...de ce dupa 1 an de zile primesc acest plic?de ce nu m-i s-a adus la cunostiinta cand imi desfasuram activitatea....acum banuiesc ca s-au strans o gramada de penalizari.va rog ajutati-ma.
Radiere pfa anaf
alinatr
Buna ziua. Am avut un PFA care a fost radiat din oficiu in martie la registru comertului. Eu am aflat tocmai acum 3,4 saptamani cand am fost la registru ... (vezi toată discuția)