avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 297 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Sancþiune difuzare muzicã fãrã drept de autor
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Sancþiune difuzare muzicã fãrã drept de autor

Buna dimineata,

In cursul saptamanii trecute am avut un control in urma caruia mi-a fost ridicat un laptop de pe care ascultam muzica intr-un bar.Politistul m-a intrebat daca am autorizatia pt muzica ambientala, eu nu o aveam(nestiind ca-mi trebuie), el a decis sa-mi ia laptopul pt a-l trimite la Bucuresti pt stabilirea prejudiciului deoarece aveam mai multa muzica descarcata de pe internet.
Vreau doar sa stiu daca aceasta sanctiune se impune in astfel de cazuri, deoarece in foarte multe cazuri s-a lasat doar cu amenda...

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: keyafy , utilizator 18:31, 26 Martie 2012
Potrivit Deciziei 365 din 10 octombrie 2006 (Decizia 365/2006) privind publicarea in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a Protocolului avand drept obiect Metodologia privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publica si remuneratiile reprezentand drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale s au stabilit tarifele pentru taxa de muzica ambientala in functie de mp.

Din METODOLOGIE privind utilizarea operelor muzicale prin comunicare publica si
remuneratiile reprezentand drepturile patrimoniale cuvenite autorilor de opere muzicale
2. Este utilizator de opere muzicale, in sensul prezentei metodologii, orice persoana juridica sau fizica ce foloseste cu orice titlu (de proprietate, administrare, concesiune, inchiriere, subinchiriere etc.) spatii, inchise sau deschise, in care sunt utilizate in scop ambiental opere muzicale.
3. Utilizatorii au obligatia ca, inaintea oricarei utilizari de opere muzicale, cu 3 zile inaintea inceperii utilizarii, sa obtina din partea organismului de gestiune colectiva a drepturilor de autor de opere muzicale autorizatia licenta neexclusiva pentru utilizarea operelor muzicale si sa plateasca remuneratiile datorate potrivit tabelului din prezentul titlu si prevederilor prezentei metodologii, indiferent de durata efectiva a utilizarii.


In speta, se va putea intocmi dosar penal pentru comiterea infractiunilor de reproducere neautorizata de opere si comunicarea publica de opere fara autorizatie sau consimtamantul titularilor de drepturi.
Deci ridicarea si sigilarea laptopului este legala?
Din punctul meu de vedere confiscarea laptopului nu este legala - in caz ca s-a inceput urmarirea penala pentru reproducerea neautorizata de opere si comunicarea publica (fara acordul autorilor) ar fi o masura legala.

Pai joi am avut controlul.Ce pot face in continuare pt a-mi recupera laptop-ul???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - difuzare muzica ambientala ginagina ginagina Buna ziua, imi cer scuze pentru deranj, dar am o nelamurire si sunt convinsa ca dumneavoastra ma puteti ajuta. Am o cafenea in care singurul mijloc de muzica ... (vezi toată discuția)
Plata pentru utilizarea operelor muzicale comunicate publicului - cui plãtim? lorefaur lorefaur O cafenea care pune muzica ambientala prin radio - internet, ce taxe trebuie sa plateasca si cui? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Legalitate solicitare licență muzică ambientală ovi47 ovi47 Buna ziua, Intr-un salon de infrumusetare este un televizor(cu contract televiziune prin cablu).Zilele trecute,in timp ce se asculta muzica pe un post de ... (vezi toată discuția)