avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Pedeapsa pentru fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Pedeapsa pentru fals

buna,as avea si eu o intrebare...
imi spuneti va rog ce pedeapsa se poate primi pt semnatura falsa????
in urma cu 2 ani eu si cateva persoane aduceam masini din bulgaria si le vindeam in tara,toate le aduceam pe numele unuia dintre noi,am scos numere rosii pt una dintre masini ,pe numele acelei persoane,fara ca ea sa fie de fata,si dupa un conflict,ma dat in judecata pt acea semnatura falsa...la ce sa ma astept?ce se poate intampla?
Incadrarea se va face In functie de modalitatea in care a fost comis falsul. Daca dupa falsificarea inscrisului, acesta a fost folosit de dvs. in vederea producerii de consecinte juridice, atunci ati comis si infractiunea de Uz de fals. Falsul in inscrisuri asociat cu schimbarea numerelor provizorii la autoturism ar putea fi incadrata in cadrul cercetarii peale la infractiunea de Inselaciune.


Art. 288- Falsul material în înscrisuri oficiale

Falsificarea unui înscris oficial prin contrafacerea scrierii ori a subscrierii sau prin alterarea lui în orice mod, de natură să producă consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani.

Falsul prevăzut în alineatul precedent, săvârşit de un funcţionar în exerciţiul atribuţiilor de serviciu, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani.

Sunt asimilate cu înscrisurile oficiale biletele, tichetele sau orice alte imprimate producătoare de consecinţe juridice.
Tentativa se pedepseşte.

Art. 290 - Falsul în înscrisuri sub semnătură privată

Falsificarea unui înscris sub semnătură privată prin vreunul din modurile arătate în art. 288, dacă făptuitorul foloseşte înscrisul falsificat ori îl încredinţează altei persoane spre folosire, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Tentativa se pedepseşte.

Art. 291 - Uzul de fals

Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă când înscrisul este sub semnătură privată.


Art. 215 - Înşelăciunea

Inducerea în eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos material injust şi dacă s-a pricinuit o pagubă, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 12 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fals în acte szenikop szenikop Fostul meu soţ a falsificat un contract de vânzare cumpărare, falsificând şi semnăturile martorilor. Ce urmări legale poate avea (vezi toată discuția)
Fals in acte marinescuioan marinescuioan care este condamnarea pt fals in acte si prescriptia daca a fost intrerupta (vezi toată discuția)
Falsificarea semnaturii iosif28 iosif28 Buna seara as dori sa aflu cum se pedepseste falsificarea unei semnaturi (vezi toată discuția)