avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... casare și rejudecare - fondul problemei ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

casare și rejudecare - fondul problemei interpretat gresit

bună, mă poate ajuta cineva cu o părere vis a vis de casarea hotărârii primei instante, trimiterea spre rejudecare cu mențiunea că fondul problemei a fost interpretat gresit.
Într-un caz de lovire si alte violente, parchetul dă NUP si amenda administrativă, toate părtile fac recurs, se trimite în instanță unde inculpatul primeste 1 lună cu suspendare și proba 2 ani, fară daune materiale. Inculpatul face recurs, invocând legitima apărare, procurorul face recurs pentru daunele materiale, iar instanta de recurs caseaza hotărârea primei instanțe și trimite spre rejudecare cu mențiunea că fondul problemei a fost interpretat gresit. La rejudecare se dă aceeasi pedeapsă plus o parte din daunele morale. Este normal ca la a doua rejudecare să se dea aceeasi pedeapsa și să interpreteze cazul in aceeasi maniera ca si instanta a carei hotărâri a fost casata ? Recursul unde se judeca? din nou la Tribunal sau la Curtea de Apel. Cum ar trebui să abordez problema ?

Alte discuții în legătură

Fond cercetasa cercetasa proces loviri si alte violente in recurs la tribunal. judecat fondul. cum ar putea fi trimis din nou dosarul in instanta pe fond la judecatorie? (vezi toată discuția)
Competente de recurs la procurori leopold2010 leopold2010 Buna ziua, Am si eu o intrebare, se poate ca un procuror sa faca recurs la o sentinta pe motiv ca instanta desi a condamnat inculpatul nu a acordat ... (vezi toată discuția)
Rejudecarea unui proces emil6702 emil6702 Cand un proces se judeca cu retinere la instanta de recurs/apel si cand se retrimite aceleiasi instante? (vezi toată discuția)