Da,este indreptatita cererea procurorului,deoarece desi s-a solutionat prin 18 indic.1 -amenda administrativa-partea vatamata (si nu spitalul) s-a constituit parte civila,avand pretentii de despagubire.In speta,procurorul de caz a considerat ca ,din punct de vedere penal,fapta savarsita nu imbraca forma unei infractiuni,si ca pericolul social al faptei este redus ceea ce implica aplicarea unei amenzi administrative.Dar raman pretentiile civile ale partii vatamate care trebuiesc achitate de invinuit-inculpat,in acest sens procurorul ,motivat,declarand recurs impotriva sentintei de la fond,deoarece aceasta nu s-a pronuntat asupra acestui aspect.
andymaurul
m-am exprimat gresit, inculpatul a fost condamnat la 1 luna cu suspendare, desi politia a dat NUP si procurorul amenda administrativa. Deci este indreptatit procurorul sa ceara casarea sentintei ? ca asta a cerut in recurs, casarea sentintei deoarece o considera nelegala fiindca a respins daunele morale solicitate de partea vatamata deoarece nu a adus nicio proba in sprijinul acelei solicitari. Deci un procuror este obligat sa faca recurs in acest caz sau o face de placere ?
Ramane la latitudinea procurorului ,el nu este obligat de nimeni,dar daca el intelege sa faca recurs ,datorita motivelor aratate ( pertinente ,de altfel) ,aceasta este opinia sa prin care ataca hotararea instantei de fond,deoarece aceasta nu s-a pronuntat in mod corect (??!)cu privire la aceste daune morale.
andymaurul
Aceasta a fost interpretarea juridica a procurorului,pe care a transpus-o,in mod legal, intr-un recurs,iar instanta a apreciat in functie de motivele invocate si de probatoriul administrat.
Pana la urma,actul juridic final,hotararea,este la latitudinea si interpretarea instantei,in baza celor aratate mai sus.
Buna seara! Nu este indreptatit procurorul sa declare recurs daca spitalul nu s+a constituit parte civila. Procurorul nu se poate substitui vointei partii civile si sa solicite cheltuielile de spitalizare. Deci nu aveti de ce sa platiti cei 400 lei in conditiile in care spitalul nu s-a constituit parte civila. In ce priveste recursul pentru acordarea despagubirilor partii vatamate care s+a constituit parte civila acesta este corect exercitat. Partea vătămata doreste să primeasca daune ca urmare a faptei savarsita de dvs. si in acest caz procurorul o susţine în demers ceea ce este corect. Nu uitati sa va angajati un avocat care sa sustină aceste aspecte. Mult succes!