avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... competente de recurs la procurori
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

competente de recurs la procurori

Buna ziua,
Am si eu o intrebare, se poate ca un procuror sa faca recurs la o sentinta pe motiv ca instanta desi a condamnat inculpatul nu a acordat solicitarile partii vatamate ca parte civila ?
Intr-un caz de lovire si alte violente, politia a dat NUP pe motiv de legitima aparare, procurorul a modificat si a dat amenda administrativa, iar instanta a respins invocarea legitimei aparari deoarece nu a existat "agresiune materiala" parca. Dupa pronuntarea sentintei procurorul a facut recurs si acerut casarea hotararii deoarece instanta nu a acordat si solicitarile partii vatamate ca parte civila, si nu a cerut inculaptului sa plateasca spitalizarea victimei de vreo 400 de lei, desi spitalul nu s-a constituit in parte civila.
Este indreptatita solicitarea procurorului ? Daca nu ce pot sa fac ?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:37, 1 Octombrie 2010
Nimeni care este profesionist,nu poate analiza un recurs,indiferent de cine este el declarat,din povestite.
Instanta,deliberand va aprecia cat de fondat este acesta,daca va fi admis sau respins

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurent cercetasa cercetasa intr un recurs partea vatamata care a fost parte civila in fond are calitate de recurent inculpatii au calitatea de recurenti spitalul care pe fond a ... (vezi toată discuția)
Recurs cercetasa cercetasa s a terminat recurs la tribunal loviri si alte violente procurorul a cerut respingerea recursului partii vatamate si acceptarea recursului meu ca si ... (vezi toată discuția)
Ajutor speta reala. georgescupaul georgescupaul Vă rog frumos să mă ajutaţi în următoarea speţă reală: Într-un dosar penal sunt constituit ca parte vătămată precum şi parte civilă încă din ... (vezi toată discuția)