avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cazier fiscal - inactivitate fiscala
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cazier fiscal - inactivitate fiscala

Ca administrator al unei societati am primit de la Finante o Decizie de Declarare In Inactivitate datorita faptului ca nu am depus declaratiile conform legiipentru semestrul 2 al anului 2011. In aceasta decizie scrie ca aceasta inactivitate fiscala de inscrie si in cazierul fiscal al reprezentantului legal deci al administratorului.
Intrebarea mea este ce reprezinta aceasta decizie notata in cazierul fiscal al unei persoane fizice, ce o inpiedica sa faca pe viitor. As putea depune retroactiv aceste declaratii ca sa nu mai apara aceasta problema in cazier? Firma nu a mai avut activitate in ultimul an dar nu a fost suspendata.
Cel mai recent răspuns: razvandmn , utilizator 10:31, 29 Martie 2012
nu vei mai putea face o firma noua (sau PFA, II, etc) pana fapta nu se va radia din cazier. Radierea din cazier se va face la
...
f) la data reactivarii contribuabilului in situatia in care acesta a fost declarat inactiv sau la data expirarii unui termen de 3 luni de la data reactivarii.

Deci depui declaratiile restante si ceri reactivarea. E posibil sa fie si control inainte de reactivare.
Inactivitatea fiscala se inscrie atat in cazierul fiscal al persoanei juridice declarate inactiva, cat si al reprezentantilor legali ai acesteia.

OG nr. 75/2001 :
Art. 7. - (1) Contribuabilii care au inscrise date in cazierul fiscal se scot din evidenta daca se afla in urmatoarele situatii:
a) faptele pe care le-au savarsit nu mai sunt sanctionate de lege;
b) a intervenit reabilitarea de drept sau judecatoreasca constatata prin hotarare judecatoreasca;
c) faptele inscrise in cazierul fiscal sunt sanctionate ca infractiuni si nu au mai savarsit fapte de aceasta natura intr-o perioada de 5 ani de la data ramanerii definitive a ultimului act prin care au fost sanctionate aceste fapte;
d) faptele inscrise in cazierul fiscal sunt sanctionate drept contraventii, cu exceptia faptelor prevazute la lit. e), si nu au mai savarsit fapte de natura celor prevazute la art. 2 intr-o perioada de un an de la data ramanerii definitive a ultimului act prin care au fost sanctionate aceste fapte, cu conditia achitarii cuantumului amenzilor contraventionale. In situatia in care cuantumul amenzilor nu a fost achitat in aceasta perioada, scoaterea din evidenta se realizeaza la data achitarii amenzilor sau dupa implinirea unui termen de 5 ani de la data ramanerii definitive a ultimului act prin care au fost sanctionate aceste fapte, in situatia in care cuantumul amenzilor nu a fost achitat;
e) faptele inscrise in cazierul fiscal sunt sanctionate drept contraventii la regimul produselor accizabile si nu au mai savarsit fapte de natura celor prevazute la art. 2 intr-o perioada de 5 ani de la data ramanerii definitive a ultimului act prin care au fost sanctionate aceste fapte;
f) au fost stinse creantele fiscale datorate ca urmare a atragerii raspunderii solidare cu debitorul declarat insolvabil sau insolvent. Data scoaterii din evidenta este data stingerii creantelor fiscale, insa nu mai devreme de un an de la data comunicarii deciziei organului fiscal competent ramase definitiva in sistemul cailor administrative sau judiciare de atac. In situatia in care creantele fiscale nu au fost stinse in termen de 5 ani de la comunicarea deciziei, scoaterea din evidenta se realizeaza incepand cu aceasta data;
g) contribuabilul declarat inactiv a fost reactivat. Data scoaterii din evidenta este data reactivarii contribuabilului in situatia in care acesta a fost declarat inactiv pentru cazul prevazut la art. 78 alin. (5) lit. a) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, sau data implinirii unui termen de 3 luni de la data reactivarii contribuabilului in situatia in care acesta a fost declarat inactiv pentru cazurile prevazute la art. 78 alin. (5) lit. b) sau c) din ordonanta mai sus mentionata;
h) decesul, respectiv radierea contribuabilului.
(2) In cazul in care in cazierul fiscal al contribuabililor aflati in una dintre situatiile prevazute la alin. (1) exista si alte mentiuni cu privire la alte fapte, se sterg numai mentiunile care impun scoaterea din evidenta.
VA multumesc.
Daca se poate, ce spune art. 78 alin. (5) lit. a),b) si c) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala?
Va intreb pt ca pe net nu gasesc decat pana la art 4.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cazierul fiscal,cum se radiaza inainte de cei 5 ani? alexalexiadis alexalexiadis mai nou,AFP-ul,de ceva timp a introdus \"cazierul fiscal\" si fac ei in asa fel ca sa fie \"inactive\" foste firme ale unor proprietari,in baza unei ordonante ... (vezi toată discuția)
Radiere inscriere in cazierul fiscal catalinag catalinag Buna ziua, Mi s-a facut o inscriere in cazierul fiscal pentru nedepunerea declaratiilor pe 0. La momentul declararii societatii ca fiind inactiva nu am ... (vezi toată discuția)
Cazier fiscal adminstrator gelu86 gelu86 Am urmatoarea situatie: am fost adminsitrator la o firma, din 2008 nu s-au depus declaratii, firma a avut 2 angajati la inceput si nu a avut nici o activitate, ... (vezi toată discuția)