avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... distrigaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

distrigaz

Verificare instalatiei de gaz din 2 in 2 ani!
Cel mai recent răspuns: romis , utilizator 08:17, 14 Aprilie 2016
Da, din 2 in 2 ani se face o verificare periodica si din 10 in 10 ani se face o revizie a instalatiei.
Mesaj reeditat
@ ancanina

Data post: Luni, 26 Martie 2012, 19:10
Subiect: distrigaz



Un angajat DistriGaz a sunat azi la usa si a spus ca suntem obligati ca din 2 in 2 ani sa efectuam o verificare a instalatiei (conducte) de gaz de la contor pana la consumator (aragaz), si pentru asta trebuie sa incheiem cu ei (sau cu orice alta firma autorizata sa faca verificari) un cotract in valoare de "n" lei in care se stipuleaza aceste servicii. In cazul in care nu semnam contractul cu ei (DistriGaz) vom primi o "somatie" si ... oricum va trebui sa facem aceste verificari.
In baza carei legi sau reguli ni se cer acesti bani pentru verificari, unde s-a anuntat aceasta noua masura/regula...?
Va rog, ma puteti indruma unde sa caut, sa gasesc un raspuns la aceastra problema?... Ce se intampla daca nu il primesc pe acest angajat al Distri Gaz?


:offtopic: Interventie moderator
Nu mai deschideti mai multe topicuri cu aceeasi problema .. este o incalcare a Regulamentului Forumului ... daca aveti ceva de adaugat fie editati mesajul postat anterior daca nu ati primit deja raspuns (termenul de editare fiind de 30 minute), fie folositi functia raspunde pentru a posta un nou mesaj cu completarile respective daca ati primit raspuns .
Imi cer scuze, ceva n-a functionat bine si m-am repetat.
Deci:
Ce este cu acest "Contract de prestari servicii" pe care cei de la DistriGaz spun ca trebuie sa-l semnam, si de cand a devenit verificarea contra cost?
Cel de la DistriGaz nu face verificarea decat daca semnez "Contractul de Prestari Servicii" in valoare de "n"lei, pe care a zis ca-l are la el, altfel nu!
Si daca fac verificarea cu o alta firma, cui trebuie sa-i raportez?...
Va multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Luni, 26 Martie 2012
ancanina, utilizator
Serviciul prestat pentru verificare instalatie de gaz ,este temeinic sa fie retribuit
Inclusiv verificarea aparatelor individuale de contorizat consum apa ,caldura ,necesita periodic verificari ,pentru care proprietarul aparatelor detine obligatia sa achite contravaloarea serviciului de verificare
Impunerea contractului reprezinta o modalitate neortodoxa de obligare a detinatorilor de instalatii de gaz sa accepte serviciile/service intretinere in favoarea exclusiva a unei anume unitati
Daca local exista si alte unitati acreditate de autoritatea locala, aveti dreptul sa executati verificarea cu orice unitate autorizata si acreditata local
Ca orice activitate de prestari servicii pe o proprietate privata, de catre un prestator, indiferent care e acela, costa!
Puteti face verificare cu orice firma acreditata de GDF Suez doriti dv., aceasta va da o factura pe care o achitati, ei fac instiintarea catre GDF Suez si gata!

Verificarea instalatiilor de gaz este o obligatie a proprietarilor de instalatii.

Pe vremea cand Distrigaz era o companie de stat aceasta facea verificare instalatiei, dar si-a externalizat aceste servicii, asa incat aceste firme presteaza contra cost.
E de mirare ca nu ati stiut asta pana acum!

Alte discuții în legătură

Distrigaz ancanina ancanina Un angajat DistriGaz a sunat azi la usa si a spus ca suntem obligati ca din 2 in 2 ani sa efectuam o verificare a instalatiei (conducte) de gaz de la contor ... (vezi toată discuția)
Nesimtirea celor de la gaze steelvl steelvl Cei de la gaze forteaza abonatii cu un contract de prestari servicii ( verificarea instalatiei casnice) pentru care pe o perioada de doi ani (include doua ... (vezi toată discuția)
Verificare periodica gaze Milocek Milocek va rog sa-mi spuneti ce se intampla daca nu chem ptr verif din 2 in 2 ani a gazelor. Adica ce sanctiuni sunt? Am facut revizia de 10 ani acum 2 ani si am ... (vezi toată discuția)