avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 970 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Verificare desfacere CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Verificare desfacere CIM

Buna ziua!
Cum pot verifica cu ce data sa desfacut CIM si in ce temei?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:34, 27 Martie 2012
solicitati decizia de incetare cim de la angajator.
Potrivit HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor , cu completarile ulterioare, art.8 alin.3 lit.a si b coroborat cu art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 republicata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat copii ale documentelor existente in dosarul personal, precum si copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.
si in afara de angajator,de unde si cum pot obtine informatiile despre data si motivul desfacerii CMI?
Aceste informatii le puteti obtine si de la ITM ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat timp ti se dau actele de la fostul angajator? cadyman cadyman Salut , Imi puteti spune ( daca se poate sa imi furnizati si un articol ) la cat timp ti se da actele de la fostul angajator. Am demisionat acum o luna de ... (vezi toată discuția)
Care este termenul? larafabian larafabian Am solicitat scris ca angajatorul sa-mi elibereze decizia de incetare a cim si adeverinta din care sa reiese perioada lucrata...vreau sa stiu daca termenul ... (vezi toată discuția)
Adeverinta vechime in munca laura-jurist laura-jurist buna ziua in vederea inscrierii la un concurs se solicita adeverinta de vechime in munca. de unde se poate obtine aceasta adeverinta? multumesc (vezi toată discuția)