avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... Profesia de consilier juridic
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

Profesia de consilier juridic

se poate deveni consilier juridic cu o facultate facuta la ID sau FR ? (distanta sau fara frecventa)
Cel mai recent răspuns: horeabortan , utilizator 02:36, 28 Martie 2012
Da, se poate, cu indeplinirea a doua conditii:
- sa fi promovat examenul de licenta
- sa fiti angajat pe acest post
Multumesc, dar pentru examen in magistratura ? se poate la fel cu facultate drept ID sau FR ?intreb pentru ca, momentan fac practica la un cabinet practician in insolventa, iar pentru a deveni practician in ins. am inteles ca trebuie studii de lunga durata. Am tot citit despre " studii de lunga durata " dar nu pot gasi ceva clar despre ce inseamna asta.
Banuiesc ca e vorba aici despre absolventii facultatilor de drept care au avut specializare in drept administrativ/stiinte administrative. Pana prin 2007 sau 2008 si curricula lor era de 4 ani. Exista jurisprudenta care ii asimileaza pe acei absolventi absolventilor de drept, considerand pe buna dreptate ca specializarea intr-o anumita ramura a dreptului nu exclude vocatia generala de absolvent de drept.
Ulterior au fost diferentiate curriculele, specializarea drept avand durata de 4 ani, iar cea de administratie publica de 3 ani (adica acesti absolventi nu mai beneficiaza de aceleasi prevederi).
Cred ca la aceasta diferenta de refera. FR semnifica faptul ca dumneavoastra nu trebuia sa aveti acelasi numar de prezente la cursuri/seminarii ca cei de la zi, nu altceva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Studii de lunga durata sau studii de scurta durata? nicol1970 nicol1970 Sunt absolventa a Universitatii Spiru Haret, Facultatea se Stiinte Juridice si Administrative, specializarea Administratie Publica, forma de invatamant ... (vezi toată discuția)
Admitere in avocatura horeabortan horeabortan Stimati colegi, Va supun atentiei o speta si va rog sa imi mentionati opinia voastra. Sunt absolvent al Facultatii de Drept Simion Barnutiu Sibiu, ... (vezi toată discuția)
Angajare in functia de consilier in administratia publica locala anasavescu anasavescu Un absolvent al facultatii Spiru Haret (administratie publica) ID, ciclul I Bologna (fara master) poate fi angajat si platit pe functia de consilier cu studii ... (vezi toată discuția)