Buna ziua. Va rog sa imi spuneti cum se poate contesta o hotarare judecatoreasca in urma unui proced de divort. In aceasta hotarare s-a stipulat ca sotul are dreptul sa ia copiii in fiecare week-end, de la ora 10. Mi se pare o prostie, tinand cont ca acum merg la camin, iar din toamna baiatul va merge la scoala si fetita la camin. Inseamna ca mama nu mai are dreptul sa petreaca nici un sfarsit de saptamana cu copiii ei? Mi se pare o aberatie! Mentionez ca la proces s-au stabilit, verbal, alte conditii, iar pe hartie au fost trecute altele.
Va rog sa imi spuneti ce se poate face. Mi-e greu sa cred ca e ceva definitiv.
Va multumesc anticipat.
Pragramul de relații personale cu minorii poate fi schimbat printr-o alta hotarare judecatoreasca, atunci cand imprejurarile care au stat la baza primei hotarari s-au schimbat. Nu puteti invoca in noul proces argumente si aparari care ar fi putut fi invocate in primul proces sau care au fost invocate, dar au fost respinse de instanța de judecată..
Multumesc pentru raspuns. Dar e posibil ca la proces sa se stabileasca niste conditii, iar in redactarea hotararii sa se greseasca? Caci asta s-a intamplat! La proces s-a stabilit ca tatal sa ia copiii o data la 2 week-end-uri, incepand cu ziua de vineri, ora 18, iar in hotarare este scris ca in fiecare week-end, de la ora 10. E aberant, in primul rand tinand cont de programul copiilor, apoi de faptul ca mama nu mai are dreptul sa petreaca nici un week-end cu copiii.
Stiu ca a gresi e omeneste, insa chiar in asemenea hal?
Nu ma intelegeti gresit, dar...mi se pare strigator la cer!
Poate fi vb de o eroare si puteti face cerere de indreptare daca instanta a fost de acord cu un lucru , asa s-a stabilit si in dispozitiv scrie altfel sau poate fi vb ca asa s-a hotarat si puteti ataca hot. Ar trebui sa mergeti la un avocat cu acea hot sa va zica ce aveti de facut