avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia trebuie aprobata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia trebuie aprobata?

Buna ziua, mi-am dat demisia din firma cu art 81 lit 8 din CM datorita neplatii salariilor, in acest caz demisia trebuie aprobata de conducatorul unitatii? Ce acte trebuie sa primesc de la firma la plecare? Daca refuza sa mi le dea ce trebuie sa fac? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 22 Aprilie 2012
Nu trebuie aprobata. Demisia este un act unilateral. Apeland la 81, alin.8, nu trebuie sa respectati nici o perioada de preaviz. Trebuie sa va dea, decizia, impreuna cu anexa 26, precum si o adeverinta, REVISAL, pe care va recomand sa o cereti. In cazul in care refuza sa va elibereze aceste documente, va puteti adresa ITM.
Va multumesc foarte mult.
Anexa 26 si adeverinta REVISAL ce contin?
Anexa 26 se foloseste pentru a va inscrie la somaj ... insa, incetarea contractului individual de muncă prin demisie exclude posibilitatea fostului salariat de a beneficia de indemnizaţia pentru şomaj.

Conform HG nr.500/2011 privind registrul general de evidenta a salariatilor , cu completarile ulterioare , art.8 alin.3 lit.b din hotararea mai sus mentionata , coroborat cu art.34 alin.5 din Legea nr.53/2003 republicata, “la solicitarea scrisa a salariatului sau a unui fost salariat angajatorul este obligat sa ii elibereze acestuia copii ale paginilor din registrul electronic care cuprind inscrierile referitoare la persoana sa si/sau un document care sa ateste activitatea desfasurata de acesta, durata activitatii, salariul, vechimea in munca, in meserie si in specialitate, astfel cum rezulta din registrul de evidenta si din dosarul de personal, in termen de cel mult 15 zile de la data solicitarii”.
1. Anexa 26 este adeverinta tip pentru somaj.

2. Adeverinta Revisal este adeverinta de vechime in munca in unitatea respectiva.

Alte discuții în legătură

Termen eliberare acte incetare contract de munca madoc madoc Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!): Am primit preavizul de de concediere si ... (vezi toată discuția)
Documente eliberate de societate in cazul demisiei irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Vreau sa-mi depun demisia cu acordul partilor la o societate. Ce documente trebuie sa primesc de la societate in aceasta situatie, dupa ... (vezi toată discuția)
Demisie cu previz Lmihai56 Lmihai56 . Sunt medic rezident an 5 angajat la un spital municipal din provincie ,cu CIM(si anexe) perioada nedeterminata din 2010. urmarea concursului pe post la ... (vezi toată discuția)