avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1131 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisia trebuie aprobata?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisia trebuie aprobata?

Buna ziua, mi-am dat demisia din firma cu art 81 lit 8 din CM datorita neplatii salariilor, in acest caz demisia trebuie aprobata de conducatorul unitatii? Ce acte trebuie sa primesc de la firma la plecare? Daca refuza sa mi le dea ce trebuie sa fac? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 22 Aprilie 2012
lorelai_w a scris:

Buna ziua, mi-am dat demisia din firma cu art 81 lit 8 din CM datorita neplatii salariilor, in acest caz demisia trebuie aprobata de conducatorul unitatii? Ce acte trebuie sa primesc de la firma la plecare? Daca refuza sa mi le dea ce trebuie sa fac? Va multumesc.
( Un alt caz) ,,As dori sa intreb domnule avocat, daca persoana care si-a dat demisia era in concediu fara plata la cerere scrisa se mai poate aplica art.81 lit 8 din CM va multumesc !,,
Da, se poate aplica art.81 alin.8 C.mun. ... este o manifestare de vointa a salariatului care impune atat incetarea raportului de munca , cat si a suspendarii c.i.m. ca urmare a CFP.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen eliberare acte incetare contract de munca madoc madoc Buna ziua, Am si eu cateva nelamuriri in privinta actelor ce trebuie eliberate de angajator, angajatului (eu!): Am primit preavizul de de concediere si ... (vezi toată discuția)
Documente eliberate de societate in cazul demisiei irina_trusca irina_trusca Buna ziua, Vreau sa-mi depun demisia cu acordul partilor la o societate. Ce documente trebuie sa primesc de la societate in aceasta situatie, dupa ... (vezi toată discuția)
Demisie cu previz Lmihai56 Lmihai56 . Sunt medic rezident an 5 angajat la un spital municipal din provincie ,cu CIM(si anexe) perioada nedeterminata din 2010. urmarea concursului pe post la ... (vezi toată discuția)