avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... schimbare domiciliu
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

schimbare domiciliu

pot sa-mi schimb domiciliul la o adresa de la tara unde au locuit bunicii mei actualmente decedati daca am acordul tatalui meu care are un testament de la bunicu pentru terenul si casa acestora?
cu ce acte ma prezint la evidenta populatiei care sa faca dovada proprietatii?
Mentionez ca tatal meu nu are domiciliu la tara unde vreau sa-mi fac eu domiciliu.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Suciu Camelia , Consilier juridic 21:48, 2 Aprilie 2012
Puteti sa va mutati domiciliul si dovada o faceti cu certificatul de mostenitor. Testamentul este doar un act de dispozitie, nu un act de proprietate
Tatal dvs. va trebui sa va insoteasca atunci cand veti depune actele pentru CI, ca sa isi exprime consimtamantul in fatza lucratorului de la Evidenta sau poate face o declaratie notariala in acest sens.
Declaratia de primire in spatiu o da proprietarul. Din ce spune initiatorul discutiei tatal lui nu are inca acte pe casa. Din cate inteleg nu s-a dezbatut mostenirea, deci cine e proprietarul?
Dovada adresei de domiciliu in cazul acesta se face cu o adeverinta de rol eliberata de Primarie. Daca in adeverinta este trecut tatal dvs ca proprietar nu e nici o problema. O sa va dea tata si o declaratie de primire in spatiu(la postul de politie din comuna sau direct la evidenta persoanelor) si problema s-a rezolvat. Dar daca e trecut bunicul ca proprietar atunci nu se poate face nimic. Oricum testamentul nu e act de proprietate.

@bep

Alex_Munteanu a specificat in postarea lui ca testamentul nu este act de proprietate, insa a mai precizat ca certificatul de mostenitor - daca isi rezolva succesiunea - ii poate servi ca dovada tatalui ca este proprietarul imobilului. Nu am considerat necesar sa scriu un raspuns care sa il repete pe al dumnealui, de aceea am completat doar cu precizarea pe care am scris-o.
Certificatul de mostenitor este unul dintre actele care sunt acceptate la Evidenta Populatiei ca ''act de spatiu'', corect?

In concluzie tatal, daca are certificatul de mostenitor, detine un act care face dovada detinerii imobilului respectiv.

Deci pentru ca baiatul sa isi faca CI cu domiciliul acolo, tatal va trebui sa isi dea consimtamantul.
@bep, nu stiu cat de exact este informatia referitoare la rol. Spre exemplu am in mana acum un extras de rol si in partea de sus a paginii scrie „Prezentul inscris nu constituie o atestare a dreptului de proprietate”.

Alte discuții în legătură

Schimbare adresa buletin adrian123 adrian123 De ce-ai nevoie sa-ti schimbi adresa din buletin in caz de mutare? Sa zicem ca te muti de la un parinte, la celalalt parinte. Al doilea parinte, care detine ... (vezi toată discuția)
Buletin facut la adresa mea fara consimtamantul meu daniela lavinia daniela lavinia Buna ziua, as dori sa stiou unde se pot face reclamatii impotriva celor care isi scot buletine pe o adresa fara a fii luati in spatiu de catre propietarul ... (vezi toată discuția)
Dovada domiciliului vyorel_ro vyorel_ro Conform legii evidentei populatiei (Ordonanţă de urgenţă nr. 97/2005 din 14/07/2005 Versiune actualizata la data de 30/07/2007 privind evidenţa, ... (vezi toată discuția)