avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Dosar penal-probe discutii messenger
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Dosar penal-probe discutii messenger

buna ziua.
pot fi utiliziate ca proba intr-un dosar penal conersatiile de pe messanger?

Speta este urmatoarea:
-mi-a fost furat telefonul mobil, iar pe mess a intrat un prieten si mi-a spus ca il are el si ca mi-l da cu o suma de bani, insa nu a spus ca este al meu, ci doar ca a facut rost de el si ca e asemanator cu al meu, de aceeasi firma,
-pana la urma mi-a dat gratuit telefonul dupa ce am aflat din acte ca e al meu dupa imei.
-acum el e primul suspect, insa nu a recunoscut cele intamplate , spunand ca l-am recuperat eu din alta parte si ca el mi-a dat alt telefon
-a mai spus ca, conversatia este editata si ca el nu a spus asa ceva si ca id-ul nu este al lui ,ca i-a fost sparta parola si altcineva a intrat si a vorbit la telefon,
-ce se mai poate face?
-sunt singurele probe.
- mi-a fost furat telefonul din apartament intrand cu o cheie potrivita.
-poate scapa cu suspendare daca a mintit ?
-se poate scoate de la yahoo de pe server conversatia de catre politie si si sa fie credibila?
multumesc.astept raspuns.

Ultima modificare: Joi, 29 Martie 2012
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Cel mai recent răspuns: botan , utilizator 18:53, 29 Martie 2012
Se poate sa depuneti dvs. ca proba conversatia, daca intr-adevar doriti ca individul sa fie cercetat penal si pedepsit.Dar daca totusi v-ati recuperat telefonul gratuit, parerea mea este sa nu va mai complicati, iar pe viitor sa fiti mai atent cu cheile , pentru ca nimeni sa nu poata face vreo copie si sa poata patrunde in locuinta dvs.
pai politistul; a zis ca nu este o proba concreta.si ca poate fi ``masluita``.nu mai stiu ce sa cred.a zis ca trebuie scoase de pe server ca sa aiba valoare juridica.

vreau sa fie tras la raspundere,mi-a facut cost 186 euro.
si acum rade ca nu am probe.probe sunt amoprentele lui,dar a motivat ca e normal sa fie depistate,deoarece umbla des la mine in casa.

cum sa o scot la capat?
Pare delicata situatia.Uneori , intr-adevar, infractorii se pot dovedi foarte abili.Astfel incat faptele lor sunt greu de doverdit.Poate ca nu este imposibil, totusi.Politia , daca a zis ca trebuie scoasa conversatia in acel mod, sa o faca ei, daca pot.
multumesc mult pentru raspuns.au zis ca nu pot,deoarece nu da procuroru voie pentru o infractiune atat de mica,si ca oricum nu reprezinta o proba concreta,ci trebuie coroborata cu alte probe care nu exista.

au zis ca singura varianta,e sa isi recunoasca fapta.dar nu a facuto.halal lege in tara asta.sau infractorii sunt prea smecheri.

sunteti o doamna.am vazut cu ajutati multa lume.
cu respect.
Multumesc.Spuneti-le ca o infractiune e o infractiune, nu conteaza ca e mica sau mare.Sa considere conversatia pe messenger un indiciu , daca nu o pot considera proba, si sa-i propuna individului sa se supuna la detectorul de minciuni( dar nu poate fi obligat, oricum) .De recunoscut nu va recunoaste, e clar. Uneori infractorii isi recunosc fapta daca exista suficiente probe impotriva lor, fiindca recunoasterea faptei constituie circumstanta atenuanta.Iar mai nou, daca infractorul este trimis si in judecata, pe baza recunoasterii faptelor din rechizitoriu, pot beneficia de reducere de pedeapsa.Dar cata vreme impotriva lui nu se poate nici macar incepe urmarirea penala, nu va recunoaste.Oricum, lasati-i sa-si faca treaba pe domnii polititsti.Sa cerceteze pana gasesc ceva. Asa ar fi normal.

Alte discuții în legătură

Daca sunt lovit in casa mea,nu am dreptul sa ripostez? LazarGabi LazarGabi Buna ziua numele meu este Lazar Gabriel.Am o mica problema de natura juridica,daca cineva ma poate ajuta cu unele explicatii ash fi foarte recunoscator. In ... (vezi toată discuția)
Proba este obtinuta legal? xtalk xtalk Am avut o problema cu un individ (considerat interlop de mass media). Mi-am dat seama ca politistul il ajuta. Asa ca de revelion am decis sa-i dau SMS ... (vezi toată discuția)
Renuntare la plangere adisorul89 adisorul89 buna ziua..am o intrebare.. prietena mea a fost santajata de catre o persoana.. si am apelat la politie sa facut cercetari telefoane ascultate si dupa 1 luna ... (vezi toată discuția)